Amy Schumer

Rendhagyó műsorvezetést kap az idei Oscar-díjátadó

A 2022-es Oscar-gála házigazdája idén három nő lesz.

A keddi Good Morning America című műsorban az Akadémia megerősítette, hogy Amy Schumer, Wanda Sykes és Regina Hall lesznek az 2022-es Oscar-díjátadó házigazdái.

„Azt akarjuk, hogy az emberek jól érezzék magukat. Rég volt már”

– olvasható Hall, Schumer és Sykes sajtóközleményében.

Nem tudom, ki gondolta ezt jó ötletnek, de én vagyok a házigazdája az Oscar-gálának, jó barátommal, Wanda Sykesszel és Regina Hall-lal. Inkább megyek, megnézek néhány filmet"

– tette hozzá viccesen Schumer.

Az Oscar-gála – melynek néhány napja jelentették be a jelöltjeit – történelmet ír, mivel ez az első alkalom, hogy három nő lesz az esemény műsorvezetője. Igaz, három házigazdája már volt egyszer a díjátadónak 1987-ben – Chevy Chase, Goldie Hawn és Paul Hogan – valamint nőik is vezették már az estet, de három nő még soha, írja a New York Post.

„Az idei műsor a film szerelmeseinek összefogásáról szól. Ennek az apropója, hogy a három legdinamikusabb, legvidámabb nőt raktuk egymás mellé, akiknek nagyon eltérő komikus stílusuk van. Sok meglepetés várható! Számítsatok a kiszámíthatatlanra

– mondta Will Packer, műsor producere.

Három év telt el azóta, hogy az Oscar-díjátadónak valós házigazdája lett volna, élő közönséggel, utoljára Jimmy Kimmel vezette a gálát 2018-ban.

Az Oscar-díjátadót március 27-én 20 órakor rendezik meg a Los Angeles-i Dolby Színházban, melyet az ABC sugároz. Nemrég írtunk róla, hogy az eseményen oltatlanok is részt vehetnek, csupán egy friss negatív tesztet kell felmutatniuk. A maszkviselés kérdése még nem tisztázott, erről még folynak az egyeztetések.

Nyitókép: WireImage / Noam Galai