Ronnie Wood, left, Mick Jagger és Keith Richards

Először állt színpadra a Rolling Stones Charlie Watts halála óta

Az együttes dobosa múlt hónapban bekövetkezett halála óta először adott koncertet a Rolling Stones.

A Massachusetts-i Gillette Stadionban tartott koncerten, melyet Sir Mick Jagger, az együttes frontembere Charlie Watts-nak ajánlotta, 300-an vettek részt.

„Ez egy kicsit megható este számunkra, mert 59 év óta ez az első turné, amit a mi kedves Charlie Wattsunk nélkül csinálunk. Mindannyiunknak nagyon hiányzik Charlie. Hiányzik mint zenész, hiányzik mint barát – a színpadon és azon kívül is. Rengeteg emlékünk fűződik Charlie-hoz, és biztos vagyok benne, hogy néhányan, akik már láttak minket korábban, szintén emlékeznek rá. Remélem, ti is úgy emlékeztek rá, mint mi"

– mondta Jagger, aki a rajongókkal együtt skandálta Watts nevét.

Ronnie Wood gitáros ezután átvette a mikrofont, és úgy fogalmazott:

„Charlie, imádkozunk érted és neked játszunk ma este."

A Rolling Stones-hoz a zenekarral az 1980-as évek óta együtt dolgozó session zenész, Steve Jordan csatlakozott a koncerten.A

Ahogy a Sun írta a hónap elején, az együttes a nyár folyamán Bostonban próbált, és a világjárvány miatti utazási korlátozások okán nem tudtak részt venni Watts angliai temetésén, egykori kollégái így online tisztelegtek a zenész előtt. A gitáros Keith Richards „a legmenőbb srácnak" nevezte egykori zenésztársát, míg Jagger egy fotót osztott meg, amelyen Watts mosolyogva ül a dobfelszerelése mögött.

Az eredetileg grafikusművésznek készülő Charlie Watts 1963 óta volt a Stones tagja, és nagy szerepe volt abban, hogy a rock történelem egyik legnagyobb zenekarává váljanak. Olyan slágerekben működött közre, mint a Jumpin' Jack Flash, a Get Off My Cloud vagy a Sympathy for the Devil.