Rupert Grint

Rupert Grint élete lejtőre került volna, ha tovább marad Ron Weasley szerepében​

A Harry Potter-filmsorozatban Ront alakító Rupert Grintre a forgatások alatt nagy felelősség hárult, a többi gyerekszínésszel egyetemben. Grint nemrég elárulta, hogy valószínűleg lejtőre került volna az élete, ha tovább folytatódik a történet.

A Harry Potter-széria végére az első rész gyermekszínészeiből fiatal felnőttek lettek. A forgatások és a promóciós megjelenések viszont megnehezítették a fiatalok számára a mindennapi normális életet, ami mély nyomot hagyott bennük.

A Ron Weasley-t alakító Rupert Grint legközelebb M Night Shyamalan filmjében lesz látható. A 34 éves színész, legutóbb a Bustle-nek adott interjút, amelyben a Harry Potter-filmek rá gyakorolt hatásairól is mesélt. Elmondása szerint a végére már fullasztónak érezte a szerepet és az azzal járó terheket.

„Szünetet akartam, hogy elgondolkodjak mindenen. Egy ideig testen kívüli élmény volt, de azt hiszem, a megfelelő időben fejeztük be. Ha akkor folytatjuk, akkor lejtőre kerülhettünk volna”

— idézi Grintet az Independent.

A színész hozzátette, hogy egy idő után már nem tudta elkülöníteni a szerepet a saját személyiségétől. Összemosódott számára a két ember, így nem csoda, hogy a Ron megnevezésre mind a mai napig úgy hallgat, mint az anyakönyvezett második nevére.

Természetesen mindezek ellenére a legtöbb szereplőnek pozitív élményként maradtak meg a forgatások. Grint például elmondta, hogy nagyon szívesen látna egy tévésorozat a filmek és a könyvek alapján. Érdekes módon ez a nyilatkozat összecseng a Malfoy-t alakító Tom Felton korábbi szavaival. Ő szintén egy hasonló feldolgozásról elmélkedett.

Felton egykori színésztársával ellentétben nem biztos benne, hogy nemet tudna mondani, ha ismét felkérnék őt korábbi ikonikus szerepe folytatására.

Egy korábbi cikkünkben már beszéltünk róla, mi az egyetlen ok, amiért a Harry Potter-filmeknek a közeljövőben biztosan nem készül el a folytatása. Kapcsolódó írásunkat itt lehet elolvasni.

Nyitókép: Getty