A Harry Potter könyvsorozat

Új Harry Potter könyv érkezik J.K. Rowlingtól

A kis túlélőről szóló könyvsorozat első része 1997-ben jelent meg, tehát idén ünnepli 25. évfordulóját. Ennek örömére egy különleges kiadást tervez piacra dobni az írónő, mellyel kiegészítheti az eddig megismert világot.


J.K. Rowling a könyv megjelenése előtt elküldte a kéziratát az első megjelenés illusztrátorának, Thomas Taylornak, hogy rajzolja meg a karaktereket, valamint néhány eseményt. Ennek hála Taylor az első szerencsések között volt, akik elolvashatták a történetet, valamint tehetségének hála hatalmas hírnévre is szert tett a kötet borítójának elkészítésével.

„Gyakran kérdezik tőlem, hogy megbénított-e az a nyomás, hogy a legelső kiadás borítóját elkészítsem. De ez azért van, mert manapság már nehéz elképzelni azt az időszakot, amikor még senki sem hallott Harry Potterről. Én 1996-ban frissen végzett művészeti hallgató voltam, és az illusztrációban kerestem az első kitörési lehetőséget”

— olvashatjuk a képzőművész szavait az Artnet News cikkében.

Rowling többször bocsájtott már árverésekre különböző rajzokat, melyek betekintést engednek a varázsvilágba az ő szemszögén keresztül. A június 9-én megjelenő különleges kiadás az eredeti képeket tartalmazza majd és egy éven keresztül vásárolhatják meg a rajongók.

A limitált darabszámban megjelenő könyvek illusztrációihoz hozzá tartozik, hogy hihetetlen hasonlóságot mutatnak a filmbéli alakokkal, holott abban az időben még tervben sem volt a mozis feldolgozás. Ez tökéletesen tükrözi Rowling leíró képességét, hiszen így kiderül, hogy a jellemzéseivel nagyjából egy teljesen megformált világot nyújt az olvasóknak.

A könyv tartalmából egyelőre csak egyetlen mű jelent meg kedvcsináló gyanánt, mely Rubeus Hagridot, Albus Dumbledore igazgatóurat és Minerva McGonagall professzort ábrázolja a holdfényes Private Drive-on játszódó kezdőjelenetben.

Nyitókép: Shutterstock