5 ikonikus színésznő, aki az elmúlt években Magyarországon forgatott

5 ikonikus színésznő, aki az elmúlt években Magyarországon forgatott

Hazánk az elmúlt bő egy évtized alatt valóságos filmes nagyhatalommá vált, a hollywoodi szupersztárok – kis túlzással – egymásnak adják a kilincset Magyarországon, mivel az ország és legfőképpen a főváros képes „eljátszani" a világ szinte bármely pontját.


Az előző hónapokban majdnem az összes bulvárlap beszámolt arról, hogy az ausztrál filmcsillag Cate Blanchett egy budapesti tetoválószalonban járt, ahol nem csupán körülnézett, hanem egy apró keresztet is varratott a karjára. Blanchett akcióján felbuzdulva az alábbi cikkben azokat a színésznőket vesszük górcső alá, akik az elmúlt években Magyarországon forgattak.

Cate Blanchett

A listánkat stílszerűen a már említett Cate Blanchettel indítjuk, akit a nagyközönség többek között A Gyűrűk Urából, a Benjamin Button különös életéből vagy az Elisabeth című filmből ismerhet. Az 52 éves ausztrál színésznő idén járt nálunk a Borderlands című videojáték filmadaptációjának forgatásán.

Blanchett szemlátomást nagyon jól érezte magát, a bevezetőben említett tetoválós kaland mellett a stáb több tagjával együtt a Dohány utcai Zsinagógába is ellátogatott. A Borderlands című film nagy valószínűséggel a 2022-es év egyik nagy mozis durranása lesz, mivel Blanchett mellett olyan szupersztárokat szerződtettek a produkcióba, mint Jamie Lee Curtis vagy éppenséggel Kevin Hart.

Jamie Lee Curtis

Hamár a Borderlands sztárparádéja szóba került, mindenképp érdemes megemlítenünk a magyar származású Jamie Lee Curtist is.

A kétszeres Golden Globe-díjas színésznő rendkívül büszke magyar gyökereire, nagyszülei ugyanis magyarországi zsidó származású emigránsok voltak, emellett édesapja, a legendás Tony Curtis is többször hangsúlyozta magyarságának fontosságát.

Jamie Lee alaposan bejárta Budapestet, megtekintette többek között a Cipők a Duna-parton emlékművet, Blanchett társaságában ő is meglátogatta a Dohány utcai Zsinagógát, emellett a nagyszülei egykori lakóhelyére, Mátészalkára is ellátogatott.

Curtis Instagram-fiókja tele van hazánkban készített fotókkal.

Jennifer Lawrence

Az Éhezők Viadala-filmek sztárja, az Oscar- és kétszeres Golden Globe-díja Jennifer Lawrence 2017-ben nálunk forgatta a Vörös Veréb című thrillert, amelyben egy moszkvai exbalerinát alakít, akit beszervez az orosz titkosszolgálat és ezután kegyetlen küldetésekkel bízzák meg. Lawrence hosszú hónapokig a fővárosban élt és számos helyen lencsevégre kapták. A színésznő saját elmondása alapján odavolt a fővárosunkért, sőt erőteljesen kampányolt, hogy a film premierje Budapesten legyen megtartva, ám ez végül sajnos nem jött össze.

„Imádtam Budapesten dolgozni, nagyon jól éreztem magam. A folyó befagyott, úgy tudom, ez ritkán fordul elő. És hogy mi jut eszébe legelőszőr Budapestről? A fürdők és a finom ételek. „Imádtam fürdőkbe járni, ettem libamájat, szuper hely! Legszívesebben ott forgatnám minden filmemet"

– nyilatkozta Návai Anikónak.

Lawrence budapesti látogatása alatt előszeretettel járt mulatni a stáb tagjaival, többen beszámoltak a Kertész utcai Vittulában tett vizitjéről, ám az igazán nagy durranás csak ezután jött.

A film forgatása után Seth Mayers műsorában elmondta, hogy Pesten egy kocsmai balhéba keveredett, miután visszautasított egy szelfizni vágyó rajongót és az melegebb éghajlatra küldte a filmcsillagot.

Scarlett Johansson

„Pont olyan, mint Budapest volt!"

A Marvel filmek Fekete Özvegye több alkalommal is tiszteletét tette már Magyarországon. Mindössze 16 évesen, 2000-ben forgatott nálunk először, a Gárdos Éva által írt és rendezett Amerikai Rapszódia című filmben játszotta el Suzanne szerepét.

A színésznőt saját bevallása szerint már akkor lenyűgözte a magyar főváros, ám közel 20 évet kellett várni arra, hogy újra hazánkban dolgozzon.

A Marvel-mozik rajongói a 2012-es Bosszúállók című film óta – ahol a bekezdés elején olvasható rejtélyes mondatban megemlítették, hogy Budapesten valami nagyon fontos esemény történt – tűkön ülnek, hogy megtudják, mi is történt pontosan a fővárosban. A filmstúdió és Johansson a Fekete Özvegy című filmben végre választ adhatnak a kérdésre. A forgatás 2019-ben, nemsokkal a koronavírus-járvány kitörése előtt zajlott, Scarlett pedig alaposan bejárta Budapestet.

Több étteremben és bárban lehetett vele találkozni abban az időben. A film 2021. július 9-én debütált a mozikban, Johansson a premier alkalmával pedig a Jimmy Fallon Show-ban egész Amerikának megtanította, hogyan kell helyesen kiejteni a magyar főváros nevét.

Angelina Jolie

Angelina Jolie-t nem csupán a tehetsége és a különleges kisugárzása teszi egyedivé ezen a listán, hanem a budapesti forgatásokon betöltött pozíciója is. Ez bővebben annyit tesz, hogy míg az előbb felsorolt művészek színészként funkcionáltak a forgatásokon, addig Jolie ezúttal a rendezői székbe ülhetett be.

A bosnyák háborúról szóló A vér és méz földje című film direktoraként a most 46 éves színésznő nagy hévvel vetette bele magát a munkába, rengeteg időt töltött a megfelelő helyszínek felkutatásával.

A stáb forgatott többek között a 9.kerületben és Esztergomban is – külön érdekesség, hogy akkori férje, Brad Pitt fotósként dolgozott kedvese projektjében –, de a film enyhén szólva sem lett sikeres. A filmet az IMDB-n 4.5-re pontozták a nézők, ami kifejezetten lesújtónak számít, emellett a kritikusok sem lelkesedtek túlságosan az alkotásért.

Jolie és családja a munkálatok idején szinte teljes mértékben otthonukra leltek Budapesten, Brad Pittel együtt meglátogattak számos vendéglátóhelyet, sőt a pletykák szerint Tihanyban vásároltak egy luxusvillát, bár ezt az információt hivatalosan nem erősítették meg.