Rory és Jess a sorozatban

​8 ok, amiért rossz volt Rory és Jess kapcsolata a Szívek szállodájában​

Jess Mariano az egyik legmegosztóbb szereplője volt a sorozatnak, a nézők egy része nemrég kifejtette, hogy miért is volt olyan nehezen szerethető a karakter, valamint hogy miért volt káros és alapjaiban rossz a kapcsolatuk Roryval.A lázadó természetű srác a második évadban tűnt fel a műsorban, és a legfiatalabb Lorelai Gilmore-al való közös jelenetei során szinte egyből szikrázott köztük a levegő. Az viszont a legnagyobb rajongók számára is kétségtelen, hogy a közösen töltött idejük során nem ment minden gördülékenyen, sőt egyenesen rossz hatással voltak egymásra.

De vajon mik is vezettek arra a megállapításra, hogy ez egy káros szerelem volt? 8 okot mutatunk, melyek ezt támasztják alá.

Jess tiszteletlen mindenkivel

Giphy

A karakter alapvető jellemhibája, hogy nem adja meg a feltétel nélkül tiszteletet a nála idősebbeknek. Így történt ez Rory anyukájával is, akihez nem igazán voltak kedves szavai a fiúnak. Ezt az intőjelet már hamarabb észre kellett volna venni, hiszen anya és lánya nagyon közel álltak egymáshoz.

Nem jártak el randizni

A rajongóknak szemet szúrt az is, hogy míg a Deannel közös randevúkat és közös ünnepléseket fel tudjuk idézni, addig Jessel és Roryval kapcsolatban egy ilyen emlék sem dereng. Marianonak nem volt célja megismerni kedvese családját, vagy akár a barátait, valamint a közös időtöltés megtervezésében sem jeleskedett túlzottan.

Éretlen egy kapcsolathoz

A nézők többsége egyetért abban, hogy nagyon szépen megtervezték a karakter jellemfejlődését. Az elején szemmel láthatóan még hordozza magában a gyerekkori traumákat, aztán az idő előrehaladtával fokozatosan levetkőzi gátlásait. Ezek alapján nyilvánvaló az is, hogy amikor összejött szerelmével, még egyáltalán nem állt készen arra, hogy komolyan együtt legyen valakivel.

Nem tett meg mindent azért, hogy megtartsa Roryt

A szakításukhoz közeledve Jess be is ismeri azt, hogy a viszony előtt jóval több energiát belefektetett abba, hogy jól működjön a kémia kettejük közt. Többek között ez azt is jelenti, hogy miután megtörtént az, amit szeretett volna, már nem erőltette meg magát. Ez a hozzáállás pedig nem helyén való egy érett párkapcsolatban.

Nem volt bennük semmi közös

Giphy

Egyetlen közös érdeklődési területük az olvasás. Elsőre ez nagyon romantikusan hangozhat, viszont nem szabad elfelejteni, hogy hosszútávon ennyi kapcsolódási pont nem elég két ember együttlétéhez a valóságban sem.

Nem becsülte meg szerelmét

Rory elhagyta korábbi barátját miatta, Jess azonban ez után mégis borzalmasan bánt vele. A nézők megértik, hogy sok gátlás van a fiúban szomorú gyermekkora miatt, viszont így meglehetősen nehéz megkedvelni őt.

Nem működik köztük a kommunikáció

Giphy

Sok részt felölelt az az időszak, amíg szerelmük volt a középpontban, de nem láthattunk kettejük között egyetlen normális beszélgetést sem. Érzelmekről vagy a jövőjükről nem ejtenek szót, kettejük között pedig inkább Jess az, aki miatt nem kerülnek ezek felszínre. Zárkózottságát az a jelenet is alátámasztja, amikor egy monoklival jelent meg a színen, mégsem akarta elárulni a párjának, mi is történt.

Nem látunk eleget a mindennapjaikból

Ugyan Rory több kapcsolatába mélyebb betekintést kapunk, Jessel viszont csak a felszínt kapargatják ezekben a részekben. Látjuk azt, amikor felhőtlenül boldogok, és azt is, amikor a legdühösebbek egymásra, viszont olyat, hogy csak együtt nézik például a tv-t egyszer, sem. A két karakter együtt nagyon egydimenziós, és nem tartalmaznak mélységeket.

A milliónyi nézői vélemény megegyezik abban, hogy Jess fejlődésének és felnőtté válásának az lett volna a csúcspontja, ha készen áll bocsánatot kérni azoktól, akiknek fájdalmat okozott. Ha megtette volna, akkor valószínűleg egy jobb szájízzel vettünk volna búcsút karakterétől. Erre viszont hiába várt a közönség.

Forrás: ScreenRant