Gillian Anderson a Scoop című sorozat világpremierjén Londonban 2024. március 27-én

Gillian Anderson bánja, hogy azonnal forgatni kezdett a szülés után

A színésznő első várandóssága idején épp egyik legsikeresebb tévésorozatát, az X-aktákat forgatta.

Gillian Anderson a Today című műsor szerdai adásában beszélt szakmai és magánéleti kötelezettségeinek kezeléséről. Andersonnak és volt férjének, Clyde Klotz-nak egy lánya van, volt barátjával, Mark Griffths-szel két fiuk született.

Miután a színésznő megszülte lányát 1994-ben, mindössze tíz napot maradt vele otthon, majd visszatért forgatni az X-Akták című sorozatot.

„Tíz nappal a szülés után – hozzáteszem, császármetszéssel – újra munkába álltál, ami döbbenetes. Ez a 90-es években volt”

– mondta Savannah Guthrie, a Today egyik műsorvezetője.

Amikor Guthrie megkérdezte tőle, hogyan érez ezzel kapcsolatban a jelenben, Anderson elismerte, hogy ha másképp érezne a munkával kapcsolatban, nem tért volna vissza olyan gyorsan a forgatásra (az alábbi videóban 5:03-nál kezdődik az idevonatkozó rész).

„Azt hiszem, ha nem lett volna olyan bűntudatom, hogy az első évadban teherbe estem, akkor talán jobban vigyáztam volna magamra, és jobban átgondoltam volna, hogy mire van szükségem. És jobban átgondoltam volna, hogy mire van szükségem az akkori érdekemben.”

Anderson korábbi félelmeiről is beszélt a karrierjével kapcsolatban, ami arra ösztönözte, hogy szülése után ilyen gyorsan visszatérjen a munkába.

De azt hiszem, annyira beleéltem magam abba, hogy 'majdnem kirúgtak, elszúrtam, megteszem, amit mondanak'. Szóval, igen, 10 nappal a császármetszés után. De még mindig erről beszélünk, igaz? Ez érdekes. Mert bármi is volt az, 30 évvel ezelőtt történt.[...] Nem ezt választottam volna, de nem volt más választásom

Hozzátette, második szülése után másként kezelte a munkabeosztását.

[A második után] több mint egy évig nem dolgoztam. Több mint egy évbe telt, mire úgy éreztem, hogy 'benne vagyok' a testemben.

A színésznő nem először beszélt arról, milyen nehéz volt az anyaság kezdetén. A Grazia magazinnak adott márciusi interjújában elmondta, hogy elveszettnek érezte magát, miután megszületett az első gyermeke.

„Nem tudtam, mi a faszt csinálok! Kifordulsz magadból, és néha úgy érzed, mintha kissé megőrülnél”

– nyilatkozta.

Az interjúban szóba került Anderson nemrég megjelent Want című könyve, amelyben különböző, anonimitás alatt álló nők leveleit olvashatjuk a szexről. A színésznő rámutatott egy közös témára ezekben a levelekben: a nők azt mondják, nem tudják, hogyan fejezzék ki a vágyaikat.

„És a nap végén talán az tűnik ki leginkább, hogy a nők mennyire küzdenek azzal, hogy megkérjék, amit akarnak, mind a munkahelyen, mind a párkapcsolatban, mind a hálószobában. És ezért érdemes továbbra is beszélni róla.”

A Crown öregdiákja ismét megosztotta vegyes érzéseit azzal kapcsolatban, hogy 10 nappal a császármetszése után visszatért a munkába, és kifejtette: "Nem ezt választottam volna, de nem volt más választásom".

(Independent)

Nyitókép: Profimedia