Quentin Tarantino a 2021-es Római Filmfesztiválon

Tarantino elárulta, szerinte melyik a legjobb filmje

Évekig nyaggatták a rendezőt ezzel a kérdéssel, most végre elárulta.

Volt egyszer egy Hollywood című filmjét nevezte eddigi legjobb filmjének Quentin Tarantino, miután a Howard Stern Show-ban való szereplése során arra kérték, válasszon alkotásai közül.

„Évekig ilyeneket kérdeztek tőlem az emberek. Én pedig valami olyasmit mondtam, hogy „Ó, ezek mind az én gyerekeim”. Tényleg úgy gondolom, hogy a Volt egyszer egy Hollywood a legjobb filmem”

– idézi a rendezőt az Independent.

A 2019-ben mozikba kerülő film a bemutató első hétvégéjén felülmúlta a várakozásokat, és 371 millió dolláros (körülbelül 147 milliárd forint) bevételt hozott a világ jegypénztáraiban.

A 2020-as Oscar-gálán a filmet 10 díjra jelölték, köztük a legjobb rendezőnek és a legjobb filmnek járó díjra, Brad Pitt pedig elnyerte a legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-díjat.

A Volt egyszer egy Hollywood főszereplője, Leonardo DiCaprio idősödő hollywoodi színészt alakít, aki kaszkadőr dublőre (Pitt) segítségével próbál boldogulni. Ekkor költözik a szomszédjába Roman Polanski rendező és sztárrá válásának kezdetén álló felesége, Sharon Tate (Margot Robbie).

A film a halálakor nyolc és fél hónapos terhes Tate és három barátnője ellen a Manson család tagjai által elkövetett gyilkosság körül forog.