Taylor Swift

Újabb rekordot döntött Taylor Swift

Taylor Swift All Too Well című tízperces száma megdöntötte a Billboard százas toplistájának csúcsára feljutó leghosszabb dal rekordját.

A korábbi rekordot Don McLean tartotta az American Pie (1-2. rész) című nyolcperces számával, amely négy hétig szerepelt a lista csúcsán 1972-ben. Az All Too Well Swift nyolcadik száma, amely a százas toplista csúcsára jutott. Korábbi listavezető dalai között van a Shale It Off, a Blank Space és a Cardigan című száma.

Az All Too Well egyúttal a harmincadik olyan dala, ami felkerült a tízes toplistára, ezt a mérföldkövet előtte csak öt előadónak sikerült elérnie.

A Billboard közleménye szerint az All Too Well Taylor-változatként feltűntetett ötperces verzióját és a tízperceset is egy számként kezelték. A november 12-18-i héten a számot 54,4 milliószor streamelték az Egyesült Államokban. A szám eredeti, 2012-ben kiadott változatát a Billboard külön dalként kezeli.

Taylor Swift a közelmúltban adta ki újból Red című albumát. Az énekesnőnek ez volt a második újból kiadott lemeze a tervezett hat album közül. A Red (Taylor's Version) – mely Swift 2012-es Red című albuma dalainak frissített felvételeit tartalmazza többek között – Spotify-történelmet írt megjelenése első napján. A november 12-én debütált, 30 számot tartalmazó album már a nyitónapon a legtöbbet streamelt női album lett, több mint 90,8 millió streammel.

A kanadai popsztár, The Weeknd szintén rekorder lett a Billboard százas toplistáján, mivel Blinding Lights című száma már 90 hetet töltött a listán. The Weeknd (valódi nevén Abel Tesfaye) 2019 novemberében adta ki Blinding Lights című dalát, amelyet idén szeptemberig több mint 2,5 milliárd alkalommal streameltek a Spotify-on.

(MTI)

Nyitókép: Getty Images / Dimitrios Kambouris