Tim Allen a Disney+ egyik bemutatóján

Ezt bánta meg a Télapu 3 színésze a filmmel kapcsolatban

Tim Allen volt az a színész, aki sokak kedvenc karácsonyi filmjében, a Télapuban játszhatta a Mikulást. Évekkel a megjelenések után elárulta, mit tart a trilógiát lezáró 3. rész legnagyobb baklövésének, amit ma már biztosan megváltoztatni. Szerencsére van is lehetősége a probléma orvoslására.


Tim Allen az 1994-es filmben alakította először a véletlenül Mikulássá vált Scott Calvint, majd pár évvel később szintén visszatért a folytatásra, végezetül pedig a történetet a 2006-os harmadik részben zárta le. A trilógia befejezése sikerült — a kritikusok és a nézőközönség véleménye szerint is — legrosszabbul, ezzel pedig egy örökös hiányérzetet hagytak a történet végére.

A színész természetesen tudja, hogy mivel rontották el a sztorit, viszont személy szerint nem azt tartja a forgatókönyv legnagyobb hibájának. Egy, a The Hollywood Reporternek adott interjújában őszintén elmondta, hogy mit sajnál legjobban a produkcióval kapcsolatban. A Screen Rant cikkében így idézték a gondolatmenetét:

„Az történt, hogy megbetegített minket a saját sikerünk. Az 1994-es Télapu című film óriási volt, de a speciális effektekre csak 11 dollárunk volt. A 2002-es Télapu 2 annak a folytatása volt, de akkor már tudtunk fényeket tenni az ablakba, mert több pénzünk volt a gyártásra. A harmadik filmnél már mondhatni csak pénzünk volt.

A történet egyre nagyobb és nagyobb lett. És azt a tényt, hogy Marty Short és én soha nem csináltunk olyan jelenetet együtt, ami vicces lett volna, még mindig nem értem. Ő a legviccesebb ember, akivel valaha is találkoztam magamon kívül, és soha nem kaptunk lehetőséget egy igazán nagy közös jelenetre."

A trilógiazáró filmben valóban kevés közös jelenet jutott a címszereplő ajándékozónak, amit ma már biztosan másképp csinálnának.

Szerencsére a Disney+-on megjelent Télapuk című sorozat — mely az eddigi három film folytatása — lehetőséget ad a hasonló problémák kiküszöbölésére. A szériában a főszereplők nagy része visszatér, többek között David Krumholtz, mint Bernard manó, valamint Eric Lloyd is Scott fiaként.

Nyitókép: Getty