A mackó című sorozat egyik jelenete

Ezt árulta el A mackó​ (The Bear) sorozat rendezője a második évadról

A Mackó (The Bear) című sorozat főszereplőjét alakító Jeremy Allen White a napokban Golden Globe-ot nyert az alakításáért, azonban nem sok ideje marad az ünneplésre. Mint kiderült, a sikersorozat visszatér egy második évadra, melynek problémafelvetéseiről lerántották a leplet.


A történet szerint a főszereplő egy Carmen Berzatto nevű séf, aki a legfiatalabb személy volt, aki a világ legjobb éttermeiben főzhetett. A fiktív James Beard-díjas tehetség a bátyja tragikus halála után tér vissza szülővárosába, Chicagoba, hogy ott átvegye a családi étkezde vezetését.

A hagyatékából megpróbálja kihozni a legtöbbet, így minden tudását beleadja, hogy népszerűvé és magas színvonalúvá varázsolja az éttermet. Ez idő alatt meg kell küzdenie a gyásszal, amit a család barátai és a többi rokon teljesen más módon dolgoz fel.

Vigyázat, spoiler következik!

A széria első évadjának a végén Carmy egy nagyobb pénzmennyiségre bukkan, amit a néhai testvére hagyott rá. Ezt követően azonnal bezárja az étkezdét, hogy a frissen szerzett vagyonból egy neves éttermet nyithassanak, amit a saját ízlésük és legjobb belátásuk szerint alakíthatnak ki. Mivel a részek és a fő tematika a gyász feldolgozására épült, így sok rajongó nem érti, hogy miért kell egy folytatást készíteni. Mit tudnának még elmesélni, amire eddig nem került sor?

A sorozat alkotója, Christopher Storer elmondta, hogy a gyász feldolgozása még egyik karakternél sem fejeződött be teljesen, így ez még egy visszatérő elem lehet. Emellett az újrakezdés lehetősége is egy nagy szerephez juthat, ami egy fantasztikus dolog lehet mindenki életében, azonban fennáll a bukás lehetősége is. Természetesen a karakterek viszonyai sem teljesen világosak még az eddigiek alapján.

Több rajongó örülne, ha Carmy és Syd romantikus kapcsolatba kerülnének, azonban erre egyelőre nem sok lehetőség van. Valószínűleg az ő viszonyuk továbbra is plátói és szakmai marad. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy a lány álma egy saját étterem megnyitása, így ez még bonyodalmakat idézhet elő.

Továbbra is csak egy alkalmazott lesz, vagy ezentúl Carmy mellett tűnhet fel üzlettársként és vezető séfként?

„Senki sincs rögzítve, és mindenki egy folyamatban lévő munka. Minden másodperc számít. Ez tényleg a természetes folytatás. Amiről sokat beszélünk, az az, hogy a győzelem egyben veszteség is, így bár van ez az új lehetőségük, ez még mindig rengeteg ugyanolyan problémát okoz.

A 2. évad tényleg az újrakezdés lehetőségéről szól, és arról, hogy ez mit jelent. Hogyan néz ki Carmen és Sydney álométterme? De ugyanakkor arról is, hogy hogyan néz ki egy álométterem 2023-ban. Szerintem ez az, amivel küzdenek”

— olvashatjuk a Screen Rant cikkében Storer meglátásait.

Nem szabad elfelejteni, hogy a pandémai meg lett említve az epizódokban, így nem lenne meglepő, ha a készítők valamilyen formában a hasonló korlátozásokra való felkészülést is jobban belevinnék majd a vendéglátóegység kiépítésébe. Hiszen ki tudja, hogy mikor üti fel a fejét még egy lezárás a mai világban.

Nyitókép: Instagram/thebearfx