A Thor: Szerelem és mennydörgés egyik jelenete

4+1 kérdés, ami a Thor 4 előzetese kapcsán merül fel

A napokban megjelent a negyedik Thor-film, a Szerelem és mennydörgés újabb előzetese, mely rengeteg kérdést felvet a rajongókban. A könnyebb eligazodáshoz az alábbi cikkünkben összeszedtünk néhány fontos, eddigiekben viszont megválaszolatlan rejtélyt a trailert illetően.


1. Hogy tér vissza a Mjölnir?

A rajongók emlékezetében tisztán él az a jelenet, hogy a Ragnarökben Hela eltöri Thor kalapácsát egy egyszerű mozdulattal. Bár a Végjátékban visszahozták a múltból az isteni fegyvert, a harc megnyerése után Steve azt is visszavitte az eredeti helyére. A mostani trailer mindezek ellenére tisztán megmutatja, hogy a villámszóró eszközt helyrehozták, viszont már nem Thor, hanem egykori szerelme, Jane Foster forgatja. A megszerelés módjának ismertetésére valószínűleg várni kell a megjelenésig.

2. Miből nyerte Jane az erejét?

Az előzetes nem fejtegeti részletekbe menően, hogy Jane hogyan kapta az erejét, de talán segíthet a megértésben az a tény, hogy a Sötét világ történései után kezelésekre volt szüksége. A friss jelenetekben hihetetlen képességekről tesz tanúbizonyságot, talán nagyobbakról is, mint maga a címadó karakter. Az erejének nagy része valószínűleg betudható a vele érintkező végtelen kő hatásának, de vajon mitől tudja ilyen könnyedén irányítani újdonsült hatalmát?

3. Mi miatt vesztette el Gorr az istenekbe vetett bizalmát?

A nézők végre szemügyre vehették a film főgonoszát, a Christian Bale által alakított Gorrt, az isteni mészárost. Célja, hogy minden istenséggel végezzen, hiszen azok csak magukkal törődnek. Ezzel elárulta motivációját, viszont az okáról és az eredetéről nem sokat mutattak a készítők.

A képregények olvasói tisztában lehetnek azzal, hogy Gorr gyűlölete családja elvesztéséből származik. Mivel az istenek nem segítettek szerettein, így mindegyikük ellen bosszút esküdött, viszont nem biztos, hogy ez a sztori a filmbéli megjelenésre is igaz lesz.

4. Miért rejtőznek a főhősök az Olümposzon?

Több jelenet is az Olümposzon, a görög istenek csarnokában játszódik, viszont a főhősök mintha rejtőznének az ottani népek elől. Ezt az is bizonyítja, hogy Zeusznak külön le kell lepleznie a csukjába burkolózott Thort, akinek ezt követően egy meztelen jelenete következik. Chris Hamsworth 18+-os szerepéről egy korábbi cikkünkben beszéltünk. Bár a bujkálásuk egyértelmű, az már koránt sem, hogy miért nem fedik fel magukat a másik vallás istenségeinek.

+1 Hol vannak a Galaxis Őrzői?

Az első előzetesben úgy vázolták fel a az Őrzőket, mintha egy csapatban működnének a mennydörgés istenével, ennek ellenére az olümposzi jelenetekből és a harcokból már meglepőn kihagyták őket. Elképzelhető, hogy csak a film elején, Thor karakterfejlődésének az időszakában töltenek be jelentős szerepet, majd a bonyodalmak kezdetén külön utakon folytatják tovább.