A Vikingek: Valhalla című sorozat részlete

Jóképű férfiak, harcos nők és még több dráma! — Itt a Vikingek: Valhalla előzetese

A Vikingek című, nagysikerű Netflix sorozat nemrég ért véget, de a rajongók annyira megkedvelték a barbár kultúráról szóló történetet, hogy a stúdió azonnal berendelt egy új szezont, mely friss karakterekkel és eseményekkel bővíti a vikingekről alkotott képünket. A premierdátum nemsokára itt van, most pedig egy előzetest tekinthetünk meg.


A Vikingek: Valhalla az eredeti sztori után száz évvel veszi fel a fonalat, szóval már az érett középkorhoz közeledünk, mikor a vikingek fénykora már leáldozott. Az ekkor élő dicső, pogány hősök kalandjait dolgozza fel a sorozat, ezzel további konfliktusokra rávilágítva a kereszténység és a pogányság között. Mivel egy történelmi adaptációról van szó, így ismert viking harcosok neveit hallhatjuk, valamint az ő felfedezéseikkel és csatározásaikkal találkozhatunk.

A Netflix már az eredeti szériában is egy történelemkönyvekben feljegyzett vikinget keltett életre, Ragnar Lothbrokot és családját, ezúttal pedig egy másik valós alakot formálnak majd meg: Leif Erikssont, a 11. század elején élő felfedezőt. Az előzetesben jól látszik, hogy a viking társadalmon belül egy hatalmi harcba csöppenünk majd, valamint a keresztes lovagok és a pogány horda közti csatározásokra is nagy hangsúlyt fektetnek.

Eriksson — akit Sam Corlett alakít majd — húga, Freydis Eriksdotter és az északi herceg, Harald Sigurdsson oldalán navigál majd át az óceánokon és a csatamezőkön.

A további szereposztásban látható lesz még Bradley Freegard, Johannes Haukur Johannesson, David Oakes, Laura Berlin és Caroline Henderson is. A széria bemutatásáig már nem kell sokat várnunk, hiszen február 25-től lehet majd megtekinteni az epizódokat a szolgáltató oldalán.