A You sorozatának főszereplője egy kötelet néz

A nézőknek rengeteg gondjuk van a You sorozatának új évadával

A Netflix egyik legnépszerűbb sorozata a You (Te) negyedik évadának első fele a napokban került fel a streaming szolgáltatóra, ahol azóta is töretlenül az első helyen áll. A nagy érdeklődés azonban sokkal inkább a korábbi évadoknak köszönhető, az újjal ugyanis rengeteg gondjuk van a rajongóknak, és nekünk is.


Főhősünk Joe Goldberg (Penn Badgley) a sorozat 3. évada után - amikor is meggyilkolja feleségét, a Victoria Pedretti által alakított Love Quinnt, gyújtogatással megrendezi saját halálát, és magára hagyja fiát, Henryt – igen nagy változáson esik át. Joe ezután semmi másra nem vágyik, csak hogy maga mögött hagyhassa bűnös múltját.

Ezért új személyazonossággal, Jonathan Moore néven irodalomprofesszorként próbál új életet kezdeni a nagy piros buszok városában, Londonban. Bár Joe-nak egy ideig sikerül meghúznia magát, véletlenül a féktelenül bulizó londoni elit között találja magát, ami hamarosan igencsak kellemetlen helyzetbe sodorja: másnaposan, egy holttesttel a lakásában ébred és egy zaklató - aki a múltjára is fényt derített - sem hagyja őt nyugodni.

Bár Joe erősen küzd régi személyisége legyőzésével, a körülmények mégis arra kényszerítik, hogy újra régi rossz szokásaihoz forduljon. A You főszereplője eltökélten igyekszik leleplezni a „Gazdag Zabáló” kilétét, aki a gyilkosságait arra használja, hogy provokálja Joe-t, aki mindent megtesz, hogy elkerülje a lebukást.

Ez is érdekelhet:

Miért szeretjük annyira a sorozatgyilkos Joe Goldberget?

A gond azonban ott kezdődik, hogy a Netflix úgy döntött, hogy két részben mutatja be a sorozat 4. évadát, de kihagyja az első rész tökéletes költői befejezését.

Tekintettel arra, hogy Joe előszeretettel zárta be áldozatait pincékbe, az első rész tökéletes befejezése lett volna, ha főhősünk nem szabadul ki a pince fogságából és így márciusig rághattuk volna magunkat azon, hogy szeretett pszichopatánk mikor és hogyan jut ki onnan.

Ehelyett a sorozat határozottan folytatta tovább a történetet a fogságból való kijutástól egészen odáig, hogy Joe visszakerül vidékről Londonba, és ez a fajta félévad befejezés a nézőknek kicsit sem tetszett.

Az évad első felének befejezésén kívül azonban más problémáik is akadtak a rajongóknak a sorozattal, melyeket a You hivatalos Instagram-oldalán kommentek formájában fejeztek ki.

„Nagyot csalódtam ebben az új évadban. Azt reméltem, hogy Joe Marienne után megy, mint a szokásos macska-egér játékkal, ahogyan korábban tette. De ez???? Mi a fenét gondoltak az írók???? Ez csak egy rossz >>ki tette<< gyilkossági rejtély. Nem tudom, ki gondolta, hogy ez egy jó új irány lenne a történetnek, rohadtul szörnyű.”

„Bocsánat, de ez az évad szörnyen unalmas!!!”

"A legrosszabb évad valaha."

„Lehet, hogy csak szerintem, de ez a képlet, hogy Joe most az áldozat és őt zaklatják + a nagyon rossz szereposztás + a londoni helyszín nem működik. Nagy csalódás ez. Rá kellett vennem magam, hogy végig nézzem.”

„Ez az évad szörnyen kiábrándító volt. A történet pont olyan unalmas, mint az új szereplők személyiségei.”

„Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de a 4. évad nagy csalódás volt! Miért helyezték át a hangsúlyt Joe megszállott és zaklató természetéről a nevetséges gazdag emberek nevetséges baráti körére. Az 1,2, és a 3 évad olyan rohadt jó volt! Hozzák vissza azt az energiát!”

– érkeztek sorban a kritizáló kommentek.

Mindenesetre azt már előre látjuk, hogy a 4. évad második felére a jó csattanó - ami Joe bebörtönzése lett volna -, nem lesz meg, hiszen egy évadon belül kétszer nem süthetik el. Az is elég egyértelmű, hogy a You 4. évadának 2. része másfajta játszmát fog bemutatni a két gyilkos között, és ezúttal valószínűleg ez a nyílt színen fog zajlani.

Nyitókép: Instagram