Crocs papucs kupac

Olyan rossz hogy már jó? – Kisokos a csúnya lábbelikhez

Hatalmas talpak, ormótlan lábfejrész, csúnya színek, érthetetlen stílus. A csúnya cipők időről időre megjelennek a kifutókon és az üzletek polcain, mi meg nem tudjuk, mit is kezdjünk velük. Csak szeretni, vagy pedig utálni lehet őket. A továbbiakban hat olyan lábbelit mutatunk be, melyek amilyen furcsák, épp olyan különlegesek, így nem csoda, ha elgondolkodunk egy saját pár beszerzésén.


Birkenstock 

Birkenstock papucs

Unsplash/Jakob Owens

Ugorjunk vissza 2016-ba, amikor az Olsen ikrek elkezdték hordani ezeket a darabokat, majd ezt követően Rick Owens is kijött egy modellel, vele együtt pedig a Valentino és Jil Sander is berobbant a sajátjával. Akárhogy is nézzük, a szandál sem zoknival, sem pedig mezítláb nem egy divatos darab, mégis sokan viseljük.

Crocs 

Az ikonikus sziluettet senkinek nem kell bemutatni. A közismert példány vastag gumi anyagával és hatalmas orrával az ápolónők és a szakácsok nagy kedvence. Napjainkban több divattervező és márka is visszanyúlt ehhez a megosztó viselethez, a Balenciaga például nagyobb platformos talpal látta el, Takashi Murakami pedig kozmikus mintákkal és színvilággal adta ki saját darabját.

UGG boots

UGG csizma

Unsplash/Thibault Penin

Az egyik legnemesebb példány. Paris Hiltonnak például biztos találni ilyet a szekrényében. Ha az ember télen beledugja a lábát, akkor a báránybőr hatás miatt olyan érzés, mintha felhőn járna.

Vibram FiveFingers

A zoknicipők. A Balenciaga olyan magas sarkakat adott a modellnek, hogy az az érzésünk támad tőle, mintha a Marson járnánk. Nehéz elképzelni, milyen eseményre lehetne felvenni, de ettől egészen biztosan a figyelem középpontjába kerülünk.

Danskos

Ez a cipő biztosan jól fogja szolgálni a lábad, amíg össze nem szorítja teljesen az ujjaidat.

Earth Shoes

Környezettudatosak és inkább az ortopéd vonal felé mozdulnak, nem úgy, mint a Birkenstock. Lily-Rose Depp és Chloë Sevigny szerint ezzel teljes a bölcsész professzor kinézet.

Forrás: Vogue