Egy nő a ruhái között válogat

Egy divatpszichológus szerint ilyen ruhát érdemes választani első randira​

Egy első randira kiválasztani a megfelelő ruhát nagyon nehéz feladat. Gyakran órákon át tartó válogatás előzi meg a döntést, amihez sokszor mások segítségét is ki kell kérni. Alábbi cikkünkbe egy divatpszichológus meglátásait és tippjeit írtuk össze, hogy biztosan jól válassz.


Shakaila Forbes-Bell divatpszichológus elmondása szerint van egy bizonyított jelenség az öltözködés területen, ami azonnal megnöveli az emberek önbizalmát. Ehhez olyan személyeket kell elképzelnünk, akiket magabiztos megjelenésűnek érzünk. Ezt követően olyan darabokat kell magunkra venni, ami passzol a stílusunkhoz és az elképzelt alak is bátran hordaná.

Emellett nem szabad elfelejtkezni a megfelelő színek előtérbe helyezéséről. Első randira valószínűleg mindenki tudja, hogy a piros a megfelelő szín. Tanulmányok során bizonyították, hogy ez az a szín, ami leginkább felkelti az emberek érdeklődését. Amennyiben nincs ilyen színű ruhánk, akkor érdemes egy vörös rúzshoz, vagy körömlakkhoz nyúlni.

B-tervnek a fekete is tökéletes, ugyanis ezt az árnyalatot már hosszú évek óta az önbizalommal és a dominanciával hozzák összefüggésbe. Arról nem is beszélve, hogy tudat alatt elnyomja az első randi előtt felszabaduló stresszt, ami valljuk be, hasznos.

A magassarkú szintén egy elengedhetetlen elem ilyen alkalmakon. Még politikai viták során is a magasabb félt látják szimpatikusabbnak az emberek. Ez már tudat alatt eldől, így randikon is célszerű bevetni ezt a módszert — olvashatjuk a Marie Claire cikkében. De mi van akkor, ha egy lazább programra vagyunk hivatalosak, ahol nem kell elegáns ruhában megjelenni?

Íme 10 kérdés, amit érdemes feltenni egy első randin:

Ilyen esetekre Forbes-Bell javaslata szerint a farmer is tökéletes választás. Ez a tanács elsőre furán hangozhat, viszont a farmer a barátságossággal és a nagyobb szociális igénnyel egyeztethető össze, amik mind pozitív tulajdonságok. Így, amennyiben ezeket szeretnénk üzenni, akkor ne ijedjünk meg egy ilyen szettől.

Végezetül pedig vacsorarandikra egy szabály van. Valamilyen formában ki kell mozdulni a komfortzónából. Egy kis kiszakadás nagyobb önbizalmat és felszabadult kommunikációt eredményez. Ezáltal egy hosszú beszélgetést is könnyebben kezdeményezhetünk étkezés során, tehát nem kell félni a kínos, csönddel teli percektől.

Nyitókép: Shutterstock