férfi átmeneti kabátban

Férfi átmeneti kabátok – melyik színt válasszuk tavaszra?

Itt a tavasz, jöhetnek a vonzóbbnál vonzóbb átmeneti kabátok. Végre lekerülhetnek a vaskos téli darabok, tán még a szekrény hátuljába is száműzhetőek. Bár az időjósok szerint még vár ránk néhány csípős hét és fagyos hajnal, de azért a bundakesztyűre meg bolyhos sapkára már nem lesz szükség. Ellenben a tavaszi ruhaneműk végre napfényre kerülhetnek. Ha pedig úgy tűnik hiányos a készlet, akkor az itt és a most a legtökéletesebb időpont a cselekvésre!

Mit diktál idén a divat?

A trend hullámzó tulajdonsága azt jelenti, hogy évről-évre felbukkannak újdonságok, valamint olyan jellemzők, amik nem újak ugyan a nap alatt, de ismét teret-helyet hódítanak. Így férhetnek meg egymás mellett a tipikusan tradicionális stílusjegyek és a vadítóan innovatív ötletek, amik a bolf.hu kínálatában egyaránt megtalálhatóak.

Na és hogy hogy jönnek a képbe a tavaszi dzsekik? Úgy, hogy a színpalettát is alaposan felkavarják az aktuális szezonok!

Kicsit minden változatlan, és kicsit minden más. Idén például a sokszínűség az, amit a gyártók követnek, amit a trendiség megkíván. Igen ám, de különösen a férfi divatban sokan a konzervatívabb irányt kedvelik, függetlenül attól, hogy ki mit mond a divatguruk körében. S ezzel sincs is semmi baj. Pont erre utaltunk akkor, amikor azt említettük, hogy van, ami nem változik, nem változtatható. Gyakorlati szinten ez azt jelenti, hogy az egyszerű fehér, és fekete, vagy éppen a férfiak tömegének tetsző sötét árnyalatok továbbra is aratnak.

Ettől függetlenül, azonban kár lenne letagadni, s főleg elmenni szó nélkül amellett, hogy a színek pompázatosak. Úgy férfiasak, hogy közben elrugaszkodnak mindentől, ami szokványos, ami már-már túl jól ismerhető. Vagyis a piros épp úgy trendi az aktuális szezonban, mint mondjuk a nem szokványos árnyalatában tetszelgő zöld.

A kérdés az, hogy mikor érdemes gondolni egy nagyot és olyasvalami mellett dönteni, ami idáig kiverte az egyéni biztosítékot?

Itt az idő a 180 fokos váltásra?

Nem feltétlenül. Nem is biztos, hogy ez célszerű. Viszont ha a késztetés belülről érkezik, s nem külső hatás nyomására, akkor ez a jó irány. Akkor jöhetnek az eddig csak messziről szemlélt modellek. A túl nagy kontrasztosság azért nem feltétlenül kifizetődő taktika, mert gyorsan ellenállást generálhat a túlzottan jelentős különbség. Viszont az átmenet preferálása az esetek többségében vonzóan stílusos végeredménnyel jár. Ami ráadásul önazonos, s talán ez a legfontosabb, ami elmondható róla. Ha ez a fajta belső harmónia adott, akkor jóformán teljesen mellékes, hogy milyen irányba mutat az egyéni döntés. A siker megkérdőjelezhetetlen!

A trend szava mindent felülír?

Persze, hogy nem! A divat csupán egy irány, ami követhető, de nem kötelezően követendő. Erre amúgy a kínálat a legjobb példa, amiben a divatosság - aktuális értelemben véve - ugyanolyan elánnal megjelenik, mint a többi stílus.

Ami a legszélesebb kínálat esetén is biztos útmutatóként, egyfajta iránytűként szolgálhat az az egyéni ízlés. Nincs ennél megbízhatóbb véleményvezér. Ugyan érdemes néha feltenni azt a kérdést, hogy merre tovább a fejlődés útján, de ha az ízlés szava az, ami jelentőséggel telivé válik, akkor a divat dzsungelében esélytelen eltévedni. Egyúttal megmaradhat az a típusú nyitottság, aminek köszönhetően a későbbiekben új fazonok, színek bukkanhatnak fel, tehát tágulhat a lehetőségek köre, formálódhat a perspektíva.