Gucci üzlet az olaszországi Milánóban

Már nem a Gucci a világ legmenőbb divatmárkája

A Prada leváltotta a Guccit a világ legmenőbb divatmárkáit összesítő, új rangsorban.

A Prada végzett az élen a Lyst Index 2022 negyedik negyedévének legnépszerűbb márkáit rangsoroló listáján, írja a RobbReport. Az év harmadik negyedévében elért második helyről lépett előre, letaszítva a Guccit az első helyről.

A Prada termékekre irányuló keresések száma októbertől decemberig 37 százalékkal nőtt. Ez a vállalat számos nagy változása mellett történt: a negyedik negyedévben az olasz divatház piacra dobta első, újrahasznosított aranyból készült ékszerkollekcióját; a TikTok -sztár Charli D'Ameliót nevezte ki a Linea Rossa FW22-es modelljének arcává; és Andrea Guerrát nevezte ki a Prada csoport új vezérigazgatójának.

Bár a Prada megelőzte a Guccit, az utóbbi márka csak a második helyre esett vissza a Lyst Index rangsorában. Lenyűgözőbb előrelépés a 3. helyen álló Moncler-é, amely az előző negyedévben még csak a 17. helyen állt. A téli hónapokban a felsőruházati cég 76 százalékos keresésnövekedést könyvelhetett el, ami a 2020 negyedik negyedéve óta a legmagasabb helyezésre röpítette.

Az első öt márka sorát a Prada kistestvére, a Miu Miu és a Valentino zárta.

2022 negyedik negyedévében a Bottega Veneta a 11. helyről a 6. helyre lépett előre, amit az új, élethosszig tartó garanciális szolgáltatása és a 2023-as tavasz előtti kollekciója lendített fel. A Loewe a 14. helyről a 7. helyre ugrott, részben a Chloë Sevigny és Luca Guadagnino főszereplésével készült SS23-as előkollekciónak köszönhetően, míg az Ugg először, a 17. helyre kerülve szerepelt a listán.

A Balenciaga a pár hónappal ezelőtti 4. helyről a 11. helyre esett vissza. A párizsi székhelyű márkának nehéz negyedéve volt, mivel megszakította kapcsolatát Kanye Westtel, és egy közelmúltbeli kampánya során a gyermekek kizsákmányolásával kapcsolatos vádak miatt került a hírekbe.

A teljes lista:

 1. Prada
 2. Gucci
 3. Moncler
 4. Miu Miu
 5. Valentino
 6. Bottega Veneta
 7. Loewe
 8. Dior
 9. Dolce & Gabbana
 10. Saint Laurent
 11. Balenciaga
 12. Nike
 13. Versace
 14. Fendi
 15. Louis Vuitton
 16. Diesel
 17. Ugg
 18. Burberry
 19. Coach
 20. Jacquemus