Hermés Birkin Faubourg

Elárverezték az egyik legritkább Hermés-táskát

A használt dizájner ruhákat és kiegészítőket áruló Vestiaire Collective 2009-es nyitása óta a legdrágább termékét adta el.

Rekordáron kelt el a second-hand Hermès Birkin Faubourg fantázianevet viselő táskája, melyből összesen ötven, a legexkluzívabb VIP ügyfelek számára készített darab létezik a világon, írja az elle.hu. A Párizsban alapított Vestiaire Collective által kínált, tökéletesen rekonstruált táskáért a névtelenséget kérő vevő mintegy 112 ezer eurót (majdnem 41 millió forint) fizetett.

Az öt különböző bőrből készült, kézműves Fabourg-modelleket 2019-ben gyártották le a francia divatház exkluzív ügyfeleinek, a táskák nevüket az Hermès párizsi butikjának címéről, a Rue de Faubourg Saint-Honoré utcáról kapták.

„Minden táskánknak megvannak a maga sajátosságai, lenyűgöző közelről tanulmányozni ezeket az ikonikus darabokat, és megérteni az egyedi történetüket. Az eladásra kínált darabok gyakran nagy kézműves szaktudás eredményei, hiszen nagyon finom anyagokból készülnek. Aki olyan szerencsés, hogy megvásárolhatja ezeket a darabokat, azok számára garantált, hogy idővel csak értéket fognak nyerni. A közösség minden tagja biztonságban érzi magát, ha nálunk vásárol és ad el, köszönhetően a tíz év alatt kialakított és optimalizált szigorú folyamatnak"

– nyilatkozta Victorie Boyer Chammard, a Vestiaire Collective hitelesítési szolgáltatásának vezetője.

Nem ez az egyetlen Hermés táska, amire lecsaptak, a munkatársak szerint a francia divatház táskái az oldal legkeresettebb darabjai közé tartoznak. 2021 januárja és októbere között a Kelly táskák átlagos eladási ára 45, a Birkin modelleké pedig 45 százalékkal emelkedett. Ez utóbbi esetében a tavalyi évhez képest idén 70 százalékkal kal többen keresték az ikonikus darabokat. A Bestiare Collective oldalán jelenleg egy Hermés táskára, a krokodilmintás Hermès Birkin Faubourgra lehet licitálni, melynek kikiáltási ára 180 ezer euró (65,5 millió forint).