Katalin hercegné, Meghan Markle, illetve Vilmos és Harry herceg

Meghan Markle hazudott: Katalin hercegné barátja cáfolja állításait​

Harry herceg és Meghan Markle a frissen megjelent Netflix-sorozatukban több személyes, illetve a királyi családról szóló történetet is elmeséltek. Bár a palota még hivatalosan nem reagált a részek tartalmára, Katalin hercegné egy közeli barátja mégis cáfolta az egyik elhangzott állítást.


A Harry és Meghan dokusorozat első három epizódja december elején látott napvilágot, a befejező részek pedig 15-én kerültek fel a Netflix kínálatába. A királyi család tagjai nem reagáltak nyilvánosan semmit a megjelenésre, ugyanis egy különleges taktikai álláspontot vettek fel a botrányok megelőzése érdekében.

Egy korábbi cikkünkben el lehet olvasni ennek a részleteit, valamint azt, hogy Vilmos walesi herceg és felesége mit csináltak a megjelenés időpontjában.

A hat részen keresztül elmesélt személyes történetek többek között kitértek a sussexi hercegi pár kapcsolatának kezdeti időszakára, a karrierjük nehézségeire, valamint a monarchia hibáira is. Arról is beszéltek például, hogy milyen izgalmas programmal tették emlékezetessé az utolsó éjszakájukat a kapcsolatuk bejelentése előtt.

Meghan Markle az egyik jelenetben arról vallott, hogy számára megrázó volt a királyi család merevsége, melyet még a négy fal között, a kameráktól távol is megtartottak. Elsődlegesen Katalin hercegnét emelte ki, akiről azt állította, hogy egyáltalán nem egy ölelkezős típus és kerüli a hasonló helyzeteket. Az Independent cikkében így idézték Harry herceg feleségének a szavait, amikor az első találkozására emlékezett vissza Vilmosékkal:

„Amikor Vilmos és Katalin átjöttek vacsorázni hozzánk, akkor találkoztam velük először. Emlékszem, hogy szakadt farmerben és mezítláb voltam. Ölelkezős voltam. Mindig is az voltam, és nem vettem észre, hogy ez sok brit számára nagyon idegen.

Azt hiszem, nagyon hamar megértettem, hogy a külső formaságok átragadtak a belsőre. Van egy előremutató létmód, aztán becsukod az ajtót, és azt mondanád, hogy »Most már lazíthatsz«, de ez a formalitás mindkét oldalon megvan. Ez meglepő volt számomra."

Ezt az állítást Katalin hercegné egy meg nem nevezett, közeli barátja cáfolta rögtön a megjelenés után. Szerinte barátnője igenis egy ölelkezős típus és nagyon gyengéd, valamint figyelmes a szeretteivel.

A megjelenés ellenére Károly király továbbra is reméli, hogy fiai kibékülhetnek a koronázásáig. Egy korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, hogy mennyi esély van erre, bár az addig szintén debütáló Spare című memoár, melyet Harry herceg írt, tovább ronthat a helyzeten.

Nyitókép: Getty