Katalin hercegné

Egy jel, hogy Katalin hercegné most már készen áll, hogy királyné legyen

Bár eddig Vilmos hercegék közös megjelenései egy bizonyos részlethez igazodtak, mostanra ez megváltozott, aminek komoly oka lehet. Szakértők szerint ez az egyértelmű jele annak, hogy Katalin hercegné készen áll a királynéi szerepre.


A walesi herceg és felesége nemrég kapták meg új címeiket, ezzel pedig komolyabb felelősség is járt. Károly királynak idősebb fia, Vilmos herceg próbál mindenben segíteni, többek között a koronázás megszervezésében is. Katalin hercegné pedig nagy terhet visel II. Erzsébet királynő halála óta, hiszen a néhai Diána hercegné címét örökölte meg, aki mély nyomot hagyott a rajongókban.

Egyelőre úgy tűnik, hogy mindketten tökéletesen helyt tudnak állni új szerepköreikben, de ez nem jelenti azt, hogy nem állnak készen a jövőbeli újításokra. Az új uralkodó a trónra lépése óta már számos reformot bevezetett, ezt a példát pedig valószínűleg Vilmos is követi majd.

Katalin hercegnéék már kapcsolatuk kezdete óta híresek arról, hogy bátran állnak az újítások elé, amennyiben az jó érdeket szolgál. Ez jelentősen megemelte a népszerűségüket, így a rajongók még amellett is könnyedén el tudnak tekinteni, hogy a protokoll kényes pontjaihoz is igyekeznek ragaszkodni.

Ez elsősorban abban figyelhető meg, hogy nyilvános eseményeken sosem fogják meg egymás kezét, emiatt pedig semmilyen intimitás nem látszik közöttük. Miért döntöttek így? Egy korábbi cikkünkben részletesen kifejtettük ennek a fontosságát és a mélyebb jelentéseit.

A jövőben viszont úgy tűnik, hogy sokkal kevesebb eseményen jelennek majd meg együtt. Az utóbbi időben többször is észre vehették a királyi család rajongói, hogy Katalin hercegné egyedül is igyekszik helytállni a különböző hivatalos eseményeken. Ez nem feltétlen egy rossz változás, hiszen szakértők szerint ez egy egyértelmű jele annak, hogy Vilmos herceg felesége már készen áll a királynéi létre.

A Marie Claire cikkében így idézték egy királyi szakértő szavait:

„Katalin megváltoztathat néhány elavult királyi szabályt, amikor királyné lesz. Régebben úgy volt, hogy Katalint soha nem lehetett látni egy eseményen sem Vilmos nélkül, de most már sok hivatalos eseményen egyedül vesz részt, ami annak a jele, hogy készen áll arra, hogy királyné legyen.

A közösségi médiában is aktívan jelen van, és már kényelmessé váltak számára a tévéinterjúk és a virtuális beszélgetések is. Ezeket a jövőben is szeretné folytatni.”

Nyitókép: Getty