Katalin hercegné és Vilmos herceg

Nem fogod elhinni, kit tartott a legnagyobb stílusikonnak Katalin hercegné

Vilmos herceg feleségét gyakran emlegetik kiváló stílusa és divatérzéke miatt, afelől viszont senkinek ne legyen kétsége, hogy fiatalon ő is inspirálódott valakitől. Nemrégiben kiderült, hogy kinek a megjelenéséből merítette a legtöbb ihletet diákként, néha pedig még ma is.


Diána hercegné már nincs közöttünk, a brit királyi család mégis gondoskodott arról, hogy hagyatéka tovább fennmaradjon. Igaz ez a fiai által támogatott jótékonysági szervezetek munkáira, számos híres ékszerét és jellegzetes ruhadarabját pedig előszeretettel hordja Meghan Markle, illetve Katalin hercegné is.

Az öltözködés tekintetében Middleton gyakran visel olyan ruhakölteményeket, melyek részben, vagy egészben utalnak vissza a néhai hercegné valamelyik ikonikus megjelenésére. Elég csupán azokra különleges gallérokra gondolni , melyek mindkét királyi személy ruháin rendszeresen megfigyelhetők.

A cambridge-i hercegné még a legutóbbi James Bond-film premierjén is egy olyan öltözékben tűnt fel, mellyel anyósa emléke előtt tisztelgett.

„Katalinnak meg volt a maga Bond-lányos pillanata a Nincs idő meghalni premierjén. Sugárzott belőle a magabiztosság és a régimódi hollywoodi csillogás"

— mondta egy királyi forrás a cambridge-i hercegné premieren viselt ruhájáról a Marie Claire-nek.

A cikkből az is kiderül, hogy Katalin már azelőtt is inspirálódott Károly herceg egykori feleségétől, mielőtt beházasodott volna a családba. Már iskolás korában is azt mondta az osztálytársainak és a barátnőinek, hogy Diána az ő stílusikonja.

A királyi forrás azt is elárulta, hogy valószínűleg nem egy trónbitorlási tervről van szó, melyben Katalin el akarja nyerni a legjobban öltöző hercegné címét, csupán előszeretettel szerez ötleteket a régebbi megjelenésekből. A 007 Nincs idő meghalni díszbemutatóján viselt öltözékével például azt az ruhát rekonstruálta, melyet Diána a Halálvágta bemutatóján hordott.

Nyitókép: Getty