Kate Middleton és Vilmos herceg

Ez a valódi oka Kate Middleton és Vilmos herceg költözésének

A cambridge-i hercegi pár és gyermekeik a közeljövőben elhagyják majd Londont és egy olyan helyre költöznek, ahol közelebb lesznek Harry herceg egyik rezidenciájához. Ez a döntés a jövőben még bonyodalmakat szülhet, viszont van egy sokkal fontosabb indok, amiért maguk mögött hagyják a fővárost.


Vilmos herceg és Kate Middleton még az idei nyáron átköltöznek Berkshire-be három gyermekükkel — György és Lajos herceggel, valamint Sarolta hercegnővel — együtt. A teljes átbútorozást egészen pontosan Vilmos 40. születésnapja utánra tervezik, vagyis a június 21-ét követő hetekben. Várhatóan a királynő windsori birtokán lévő Adelaide Cottage nevű ingatlant foglalják majd el, de megtartják eddigi otthonaikat is, amennyiben szükség lenne rájuk.

Ez a jövőben több bonyodalmat is szülhet, hiszen az a ház nagyon közel van Harry herceg és Meghan Markle ottani rezidenciájához, a Frogmore Cottage-hoz, amellyel nemrégiben hosszabbították meg a bérleti szerződésüket. A sussexi herceg lányának a születésnapi buliját éppen a királynő uralkodásának platina jubileuma alatt tartották.

Az ifjú hercegnő ünnepségére Middletont és férjét is meghívták, ők azonban nem éltek a lehetőséggel. Egy korábbi cikkünkben el lehet olvasni a döntésük okait.

A költözés fő okai közé tartozik többek között, hogy az ingatlantól nem messze található Kate Middleton szüleinek háza, így gyakrabban tudják majd látogatni őket, valamint Vilmos herceg ezzel is több szabadságot akar nyújtani gyermekeinek. Mindezek felett azonban van egy másik indok is, melyet egy királyi szakértő osztott meg.

Mint kiderült, Vilmos herceg jövendőbeli királyként egyre több feladatot vállal el a trón körül, valamint közel szeretné tudni magát a nagymamájához, II. Erzsébet királynőhöz. Hetente többször is találkoznak egymással értekezés céljából, valamint a herceg szeretné biztosítani arról az uralkodónőt, hogy mit és miért csinál. Ennek oka, hogy feleségével a szokott modelltől egy kicsit eltérően intézik a dolgaikat.

„Ez az egyik dolog, ami miatt siettették a nyári Berkshire-be költözésüket. Edinburgh hercegének elvesztése nagy űrt hagyott mindannyiuk életében. Nagy tanácsadója volt Vilmosnak, aki nagyon védelmezni szeretné nagymamáját”

— olvashatjuk a Marie Claire cikkében.