Vilmos és György herceg, valamint Katalin hercegné és Sarolta hercegnő

Sarolta walesi hercegnő imádnivalóan reagált Paddington mackó ünnepi levelére​

Idén Katalin walesi hercegné volt a házigazdája a Westminster apátságban tartott ünnepi rendezvénynek. Ezen a jeles alkalmon a Paddington film sztárja, Hugh Bonneville is felolvasott. Beszéde legjobban a fiatal Sarolta hercegnő figyelmét nyerte el, aki reakciójával mindenkit levett a lábáról.


Az Együtt karácsonykor néven futott istentisztelettel egybekötött rendezvényen Vilmos herceg és legidősebb fia, György is megjelent, valamint a hercegi pár egyetlen lánya, Sarolta hercegnő is. A műsort még december első felében forgatták le, majd karácsony napján nézhette meg a közönség.

Az ünnepség egyik legmeghatóbb pontján a Paddington mackóról készült filmben Henry Brownt alakító Hugh Bonneville emlékezett vissza az idén elhunyt II. Erzsébet királynőre. Tudni illik, a néhai uralkodó odáig volt az imádnivaló medve történeteiért, éppen ezért a karakter helyet kapott a platina jubileumi ünnepségen is.

Az uralkodónő trónra lépésének évfordulóját ünneplő eseménysorozat részeként egy rövid jelenetet mutattak be, melyben a királynő együtt teázott Paddington mackóval. Az eseményről és a rövidfilm részleteiről egy korábbi cikkünkben lehet bővebben olvasni.

Bonneville a felolvasáshoz Paddington maci karácsonyi levelét választotta, melyet meghallva Sarolta hercegnő azonnal mosolyogni kezdett. Az izgalmát anyukájával is megosztotta, kitörő örömével és lelkesedésével pedig azonnal magára irányította a rajongók figyelmét. Később a közösségimédia-oldalakon így reagáltak az aranyos jelenetre:

„Egy karácsonyi levél Paddington mackótól! Sarolta hercegnő arckifejezése egyszerűen imádnivaló volt. Végre olyan érzés, mintha karácsony lenne.”

A királyi családtól emellett két másik ünnepi hangulatú műsor is következett. A hivatalos Instagram-oldalukon megosztottak egy összevágott videót, melyben III. Károly király néhány ismert színésszel együtt elmeséli a Karácsony előestéje című történetet, emellett karácsony első napján az uralkodó első hivatalos ünnepi beszédét is közzétették.

Az eddigi években II. Erzsébet évösszegzőjét és ünnepi jókívánságait nézhették végig a rajongók 1957 óta, előtte pedig még rádióban közvetítették a beszédet. Utoljára férfi uralkodót 1951-ben lehetett hallani ilyen körülmények között, VI. György királyt.

Nyitókép: Getty

Forrás: Independent