Katalin hercegné és Vilmos herceg

Katalin hercegné rendszeresen megszegi a néhai Erzsébet királynő szabályát​

Vilmos herceg és felesége már számos előírást megszegtek, mióta egy párt alkotnak. Emiatt tartják őket a királyi család legmodernebb gondolkodású tagjainak. Többek között Katalin hercegné a néhai Erzsébet királynő egyik szigorú szabályával is rendszeresen szembemegy.


Mindenekelőtt tudni érdemes, hogy Katalinnak egy hercegnéképzésen kellett részt vennie a házassága előtt. Ezeket a foglalkozásokat maga II. Erzsébet királynő tartotta, célja pedig az volt, hogy felkészítse a jövendőbeli családtagot az új szerepkörére. Többek között etikettszabályokat, illetve olyan apró praktikákat vettek át, amik hasznosak lehetnek egy herceg feleségének a mindennapi életben.

A tanórákkal foglalkozó írásunkat itt lehet elolvasni.

Bár Vilmos herceg felesége mindent megtanult, ennek ellenére nem minden szabályt tart be a házassága óta. Férjével már az esküvőjük napján is újítani akartak az előírt menetrenden, így szembementek a protokollal. Ezek a módosítások például a nászéjszakájukra is kiterjedtek.

II. Erzsébet valószínűleg nem mindig nézte jó szemmel ezeket a módosításokat. Róla tudni lehet, hogy mindig szigorú előírásokhoz tartotta magát, hogy ezekkel is megkönnyítse az életét. Csak hogy egy példát említsünk, a néhai királynő következetesen nem árulta el soha nyilvánosan, hogy mik a kedvenc ételei.

Attól tartott, hogy utána minden eseményen azokat készítették volna neki, ami már unalmas lett volna hosszútávon. Így viszont egy sokkal titokzatosabb képet festett magáról a népe előtt.

A módszert Katalin hercegné éppen ezért egyáltalán nem követi. Tudni lehet róla, hogy imádja a különleges, egzotikus finomságokat, valamint nagyon szereti például a sajtos tésztát, a szusit és a popcornt is. Mindezek mellett évekkel ezelőtt azt is elárulta, hogy otthon rendszeren készít fűszeres curryket — olvashatjuk a Marie Claire cikkében.

Egy korábbi írásunkban részletesen foglalkoztunk azzal, hogy mi lehet a legnehezebb előírás, amit minden női királyi családtagnak be kell tartania. Amennyiben érdekel ez a téma, akkor ide kattintva el tudod olvasni a témával foglalkozó cikkünket.

Nyitókép: Getty