Katalin hercegné és Meghan Markle

Ezt a szabályt a királyi család minden női tagjának be kell tartania

A királyi család tagjai számos előjogban részesülnek, de ennek megvan az ára. Minden rokonnak be kell tartania az etikett szabályait, melyek sokszor lehetetlen követeléseket támasztanak. Alábbi cikkünkben egy olyan előírást mutatunk be, mely minden hercegnére vonatkozik.


A hivatalos eseményekre és a mindennapokra is számos szabály van, amiknek a feléről valószínűleg nem tudnunk. A hétköznapi embereknek ezekről nem is feltétlenül kell tudomást venniük, hiszen részletkérdésnek számítanak. Meghan Markle-nek és Katalin hercegnének viszont külön hercegnéképző órákon is részt kellett venniük a beházasodásuk előtt.

Egy korábbi cikkünkben összefoglaltuk, mi mindent tanítottak nekik ezeken a foglalkozásokon.

Az egyik alapvető szabály, amit a királyi család női tagjainak be kell tartaniuk, az a lépcsőn lefelé haladásra vonatkozik. Tudni illik, a hercegnőknek nem szabad lenézniük menet közben, hanem az állukat a talajjal egy vonalban kell tartaniuk. Amennyiben van korlát a lépcsők mellett, akkor abba belekapaszkodhatnak.

Kapaszkodó hiányában a kezüket az oldalukra kell tenniük, és lényegében csak reménykedhetnek, hogy nem esnek el. Erre szerencsére ritkán kerül sor. A hercegeknek kötelességük segítő kezet nyújtaniuk ilyen helyzetekben.

Történetesen az sem mindegy, hogy az életveszélyes lejutás közben hogyan áll a hercegnék lába. A lábujjuknak mindenképp lefelé kell nézniük. Ez tulajdonképpen segít a lépcsőfokok megtalálásában, de összességében a folyamat egyáltalán nem hangzik természetesnek tőle.

Harry herceg és felesége, Meghan Markle többek között a rangjukkal járó nyomás miatt költöztek el az Egyesült Királyságból. Ezzel hátrahagyták címeiket és a monarchián belüli szerepüket is. A lemondásuk részleteiről a sussexi herceg a nemrég megjelent, Tartalék című memoárjában vallott. Ebben többek között mesélt arról is, hogy Vilmos hercegék esküvője tele volt hazugságokkal, illetve Károly király apai hibáira is kitért.

Nyitókép: Getty

Forrás: Marie Claire