Katalin hercegné és Vilmos herceg a gyermekeikkel

Ezt üzenik öltözködésükkel a brit királyi család női tagjai​

Az öltözködés az önkifejezés leghétköznapibb módja, így az átlagemberektől egészen a brit királyi családig mindenki odafigyel rá. A palota női tagjai előszeretettel választanak úgy ruhákat és kiegészítőket, hogy azok mélyebb jelentést képviseljenek. Miket lehet ezekből megállapítani mostanában?


A Harry és Meghan címen megjelent Netflix-dokusorozatban a sussexi hercegi pár nyíltan beszélt a monarchia problémáiról és a lemondáskhoz vezető körülményekről. Többek között Meghan Markle azt is megosztotta az egyik epizódban, hogy dolgozó királyi családtagként öltözködésében is szigorú szabályok közé szorította magát.

Kevesebb élénk színt kezdett viselni, és több fehéret és bézst annak érdekében, hogy jobban beolvadjon a monarchiába, és abba a rendszerbe, amibe beházasodott. Az Independent cikkében így idézték a sussexi hercegné saját stílusváltásával kapcsolatos meglátásait:

„Sok visszafogott árnyalatot viseltem, de ez is azért volt, hogy egyszerűen elvegyüljek. Nem akartam kitűnni. Szóval nincs olyan verzió, hogy csatlakoztam ehhez a családhoz, és nem próbáltam mindent megtenni, hogy beilleszkedjek."

Folytatásképp a szóban forgó epizódban azt is elmesélte, hogy mekkora felszabadulást jelentett számára, amikor az utolsó hivatalos útján már mert élénkebb, vidámabb színeket magára ölteni. Természetesen nem szabad elfelejteni, hogy a sorozat részeiben több pontban is kitértek a királyi család és a monarchia kritizálására, amit a rokonok valószínűleg nem néztek jó szemmel.

A palota személyzete egyelőre nem adott ki nyilatkozatot a hírekkel kapcsolatban, Károly király, Vilmos herceg és Katalin hercegné pedig próbálják ugyanúgy folytatni a mindennapjaikat, mintha mi sem történt volna. Taktikájukról egy korábbi cikkünkben lehet részleteket olvasni.

A sorozat második felének megjelenésének napján Katalin hercegné, Sarolta hercegnő, valamint Zara Tindall és Pippa Middleton a Westminster apátságba mentek egy ünnepi énekkoncertre. Bár nyílt támadást vagy kritikát nem fogalmaztak meg a sorozattal szemben, ruhaválasztásuk adott némi támpontot a véleményükről.

Mind a négyen bordó ruhában tűntek fel, ez az árnyalat pedig a hatalmat és a gazdagságot szimbolizálja, illetve olyan tulajdonságokat, melyeket a királyi család igyekszik majd sugározni a következő időszakban.

A témához kapcsolódóan érdemes még megjegyezni Katalin hercegné és Meghan Markle ékszereit is, melyeket II. Erzsébet királynő temetésén hordtak. Mit jelképzetek a fülbevalók és nyakláncok? Kapcsolódó cikkünket itt lehet elolvasni.

Nyitókép: Getty