Meghan Markle és Harry herceg

Meghan Markle nem küldhetett képeket a barátainak a brit királyi család miatt​

A brit királyi család tagjai köztudottan szigorú szabályok szerint élnek, ez pedig valószínűleg nem minden rokonnak tetszik. Így volt ezzel Meghan Markle is, akinek azt sem engedték, hogy képeket küldözgessen a barátainak. Erről az esetről a Harry és Meghan Netflix-sorozatban meséltek.


Harry herceg és Meghan Markle sorozatának részei két részletben, nagyjából egy hét eltéréssel jelentek meg. Az első felvonásban a megismerkedésükre és a palotán belüli rasszizmusra koncentráltak, a december 15-én publikált epizódokban pedig az esküvőjük utáni időszakra és a monarchia problémáira tértek ki.

A történetben számos sosem hallott, magánéleti történetet is megosztottak a nézőkkel. Többek között azt is elmesélték, hogy milyen különleges programmal tették emlékezetessé az utolsó estéjüket a kapcsolatuk bejelentése előtt. Kapcsolódó cikkünket itt lehet elolvasni.

A széria zárásában abba a pillanatba is bevezették a rajongókat, amikor az Oprah-interjú után egy váratlan üzenetet kaptak Vilmos walesi hercegtől. Reakciójukon jól látszik, milyen érzelmek is kavarogtak bennük abban az élethelyzetben, illetve az is, hogy mekkora támaszt nyújtanak egymásnak.

A sussexi hercegi pár 2020-ban hagyta el az Egyesült Királyságot, vele együtt pedig a királyi család dolgozó tagjainak szerepkörét. Azóta teljesen megromlott a kapcsolatuk Vilmos herceggel és feleségével, Katalin hercegnével is, de már a lemondásuk előtt is bőven akadtak nehézségek a rokonok között.

A sorozat negyedik epizódjában Markle úgy nyilatkozott, hogy a királyi családban egy zárt buborékban érezte magát, ahol minden mások akarata szerint alakult az életében, éppen ezért folyamatosan megfigyelték őt és a szeretteit. Egy konkrét esetre is kitért, mégpedig a Nottingham Cottage-ban töltött 2018-as karácsonyukra, ahol elméletileg még azt sem engedték meg neki, hogy fényképeket küldjön a barátainak.

A széria különlegességei közé tartozik, hogy királyi szakértőket és a pár közeli barátait is felkérték nyilatkozni, hogy más szempontokat is bemutasson a történetekkel kapcsolatban. A szóban forgó jelenetben Markle egykori színésztársa — még a Briliáns elmékből —, Abigail Spencer beszélt az akkori körülményekről:

„Az egy igazán sötét időszak volt, és nem tudtam, mit tehetnék. Olyan volt ez az egész helyzet, mintha ők egy összetett szervezetben lennének, amiről semmit sem tudok, és azt sem, hogy hogyan segítsek, és nem is mondhattam semmit. Mintha nem lett volna megengedve, hogy szóljak.”

Nyitókép: Getty

Forrás: Independent