Meghan Markle, Harry herceg és a néhai II. Erzsébet királynő

II. Erzsébet tartott attól, hogy Harry túlságosan szerelmes Meghan Markle-be​

II. Erzsébet királynő életéről megjelent egy új életrajzi könyv, melyben a szerző mesélt arról, hogyan viszonyult Őfelsége Meghan Markle-höz. Többek között arról is szó esik a kiadásban, hogy a néhai uralkodó félt attól, hogy unokáját, Harry herceget esetleg túlságosan elvakítják az érzései.


Mindez természetesen nem azt jelenti, hogy ne örült volna Meghan Markle-nek, vagy nem fogadta volna el teljesértékű családtagként. Éppen ellenkezőleg, nagyon kedvelte Harry herceg választottját, erre pedig már egy korábbi cikkünkben is mutattunk bizonyítékot.

Az újonnan megjelent könyv Elizabeth: An Intimate Portrait címen került a könyvesboltok polcaira. Érdemes továbbá azt is megjegyezni, hogy a brit királyi család egy közeli barátja, Gyles Brandreth a szerzője. Leírása szerint a jelenlegi király, Károly néhai édesanyja el volt ragadtatva a Meghantól, valamint attól a hírtől is, hogy egybekelnek Harry herceggel.

Az örömtől eltekintve viszont azt is érezte, hogy Harry talán egy kicsit túlságosan is szerelmes, ez pedig elvakíthatja őt.

Az Independent cikkében leírtak alapján II. Erzsébet mindent megtett annak érdekében, hogy a sussexi hercegné otthon érezze magát a palotában, ehhez pedig hajlandó volt egy fontos ajánlatot is tenni neki. Kiderült, hogy az első találkozásukkor a királynő engedélyt adott a színésznőként tevékenykedő friss családtagnak, hogy folytassa megkezdett karrierjét a filmes szakmában.

Erre Markel válasza az volt, hogy szívesen visszalép a színészkedéstől annak érdekében, hogy teljesen a hivatali feladataira tudjon koncentrálni.

Meghan Markle a n\u00e9hai II. Erzs\u00e9bet kir\u00e1lyn\u0151 mellett \u00fcl \u00e9s nevet

Fotó: Getty

Nem sokkal később felsejlettek azok a vádak, melyek szerint Markle két személyi asszisztense is zaklatás miatt mondott fel, egy harmadik pedig elhatárolódott a szolgálattól. Ezek hallatán természetesen a királynőben is aggodalom ébredt, egészen pontosan azért, mert nem tudta, milyen hatással lesz ez unokájára.

A vádakra reagálva a hercegné szóvivője így nyilatkozott:

„A hercegnét elszomorítja ez a legújabb, a személyiségét ért támadás, különösen, mint olyan személyt, aki maga is volt már zaklatás célpontja, és mélyen elkötelezett a fájdalmat és traumát átélt emberek támogatása mellett.”

Nyitókép: Getty