Brendan Fraser

5 dolog, amit biztosan nem tudtál A bálna főszereplőjéről, Brendan Fraserről​

Brendan Fraser pályafutása 1991-ben kezdődött. Onnantól olyan sikeres filmekben játszott, mint például A múmia és Az őserdő hőse, viszont az utóbbi években eltűnt a reflektorfényből. Idén A bálna című drámával tér vissza, mellyel már Oscar-jelölést is szerzett. Íme 5 érdekes tény az újból felbukkanó filmcsillagról!


1. Első színészi munkájában egy játékgéphez hajították

Fiatal színészként útja gyorsan Hollywoodba vezetett, ahol első munkája a Kié a csúnyább? című filmben volt. A produkcióban River Phoenix oldalán tűnt fel. Ő volt az, akit verekedés közben nekilöktek egy flippergépnek. Erről viszont tudni érdemes, hogy eredetileg ez nem vele történt volna így. Plusz 50 dollárért a munkája elvégzése után a statiszták feladatát is átvállalhatta, amit ezer örömmel megtett.

Későbbi elmondása szerint akkor az egyik bordája megzúzódhatott, de akkoriban eltörni is hajlandó lett volna, ha azzal betörhet a filmes iparba.

2. Az őserdő hőse

A Tarzan mese élőszereplős változatában Fraser alakította a dzsungelben nevelkedett férfit. A színész nagyon komolyan vette a feladatát, és képes volt ott is minden veszélyes mutatványt saját maga elvégezni. Így történt, hogy az egyik jelenethez 18 méter magasból vetette le magát egy kötéllel.

A film vegyes kritikákat kapott a rajongóktól, illetve a kritikusoktól is. Viszont volt egy pozitív hozadéka. Ennek köszönhetően kapta meg Rick O'Connell szerepét A múmiában.

3. Majdnem meghalt A múmia forgatásán

A múmia főszereplőjének alakítására eredetileg nem Frasert akarták felkérni, hanem például Tom Cruise-t vagy Brad Pittet. Ellenben a készítők látták Az őserdő hősét, onnantól pedig már egyértelmű volt a döntésük. Ez lett végül Fraser legnépszerűbb alakítása, viszont nem biztos, hogy annyira jószívvel gondol vissza rá.

A filmben van egy jelenet, ahol Rick nyakára kötelet tesznek, hogy kivégezzék. Ekkor történt egy baleset a stúsióban, amely miatt Fraser eszméletét vesztette. Később úgy nyilatkozott erről az esetről, hogy bár mindenre volt a terv, 18 másodpercre mégis sikerült megölni őt.

4. Ő az első amerikai színész, aki kanadai csillagot kapott

Fraser 1968-ban született Indianapolisban. Apja és anyja Kanadából származtak, munkáik miatt pedig folyamatosan költözött a család. Emiatt a felnőttként híres színésszé váló gyermeknek amerikai és kanadai útlevele is volt, ami később a javára szolgált. 2006-ban így ő lehetett az első amerikai születésű színész, aki csillagot kapott a kanadai hírességek sétányán.

5. 140 kilónyi protézist viselt A bálna forgatásain

A 2023 elején megjelenő drámája egy vészesen túlsúlyos férfiról szól. Ehhez a szerephez a főszereplő közel 140 kilónyi protézist aggatott magára, valamint órákon át sminkelték őt. Ezáltal a filmben látható nehézkes mozgást is könnyebb volt produkálnia a kamerák előtt, az átváltozása pedig tényleg meghökkentő látványt nyújt.

Nyitókép: Getty