5 lépés, amit ha nem hagysz ki, tökéletes lesz a sminked

5 lépés, amit ha nem hagysz ki, tökéletes lesz a sminked

A megfelelő alapozásnak köszönhetően úgy nézhetsz ki, mintha egyáltalán nem is viselnél sminket, mégis hibátlannak tűnhet a bőröd.Semmi sem alapozza meg jobban a tökéletes sminket, mint egy hibátlan alapozó. Ideális vásznat teremt egy erőteljes sminkhez vagy egy merész szempárhoz, és bár sokan a pandémia idején visszavettek a sminkelésből, még mindig megvan a helye és ideje a nagyszerű alapozónak, amely egész éjjel kitart. Meglepő módon ahhoz, hogy úgy nézz ki, mintha egyáltalán nem viselnél sminket, valójában elég sok nagyszerű termék, eszköz és technika szükséges, ezért olvass tovább, hogy megtudd, hogyan lehetsz az alapozás ásza.

1. lépés - Előkészítés

Még a legdrágább termékek sem mutatnak jól, ha nem a megfelelően előkészített bőrre viszik fel őket. A bőrödnek simának és hidratáltnak kell lennie ahhoz, hogy az alapozó tökéletesnek tűnjön, különösen télen, amikor a bőr az időjárásnak köszönhetően még szárazabb. Használd a jól bevált, kedvenc napi hidratáló krémed, vagy még jobb, ha felraksz egy maszkot, hogy a bőröd rengeteg tápláló finomsággal töltsd fel.

2. lépés - Sminkalapozó használata

Gondolj a sminkalapozóra úgy, mint a festékalapozóra. Előzetes felvitele finomítja a bőr textúráját, és sima, tiszta vásznat teremt, amelyre az alapozó egyenletesen feltapadhat. Emellett a lehető leghosszabb ideig tartóssá teszi az alapozót, és káprázatosan is mutat. Attól függően, hogy melyiket választod, az alapozó egyenletes bőrtónust eredményez, valamint káprázatos ragyogást kölcsönözhet, ami este is nagyszerűen mutat.

3. lépés - Alapozó bevetése

Szó szerint ezerféle alapozó közül választhatsz, ám a megfelelő termék megtalálása egy komplex kihívásnak bizonyulhat. Fontos, hogy a bőrtípusodnak megfelelőt válassz, és olyat, amelyik pontosan illeszkedik a tónusodhoz. A tökéletes illeszkedés megtalálásához vigyél fel egy kenetet az arcod tövére, és ellenőrizd, hogy azonos-e a bőrszíneddel. Nyugodtan kérj segítséget a drogéria dolgozóitól, hogy biztosan megtaláljátok a tökéletes terméket. Ne feledd, hogy a kevesebb több, és mindig az arcod közepétől kifelé haladva, körkörös mozdulatokkal dolgozd el az alapozót a bőrödön, így az a lehető legtermészetesebbnek tűnik, és egyáltalán nem lesz csíkos. Ha szivacsot használsz, először nedvesítsd be egy kicsit. Ez segít felvinni a terméket, mert ha a szivacs száraz, csak felszívja az alapozót.

4. lépés - Korrektor

Nem tanácsos túlságosan erőltetni a korrektor használatát, ráadásul a figyelmet is ráirányíthatja arra a területre, amelyet egyébként inkább szeretnél elrejteni. Válassz két árnyalattal világosabbat a saját bőrtónusodnál, és csak a bőrpírre vagy a bőrhibákra vidd fel, majd szépen oszlasd el a bőrödön. Ahelyett, hogy háromszög alakban vinnéd fel a szemed alá, ami öregítő hatású lehet, és lehúzza a területet, vidd felfelé a külső saroktól kezdve. Ez hízelgő, felemelő megjelenést eredményez.

5. lépés - A zárásról se feledkezzünk meg!

Fejezd be az előkészületeket egy leheletnyi fixáló púderrel. Ez mattítja a bőrt, eltünteti a fényességet, különösen a T-zóna környékén, és megakadályozza, hogy az alapozó megüljön a finom vonalakban. Ha igazán légiesre szeretnéd varázsolni a sminket, használj néhány spriccelésnyi fixáló spray-t közvetlenül az ajtón való kilépés előtt. Tartsd körülbelül 20 cm-re az arcodtól, majd fújd be háromszor-négyszer és voilá, élvezheted az egész napon, vagy éjszakán át tartó eredményt.

Nyitókép: Unsplash