Catherine Deneuve 1961-ben

Egy francia szépségszakértő elárulta a legjobb bőrápolási tippjeit a párizsi ragyogáshoz

A franciák no makeup sminkjét és finom eleganciáját imádjuk, most bőrápolási tanácsokat fogadunk meg tőlük, melyben Clemence von Mueffling szépségszakértő segít nekünk.


1. Esti arcmasszázs

A bőrápolási rutin során kulcsfontosságú, hogy több időt töltsünk az arcunkkal. Ennek egyik módja, hogy extra kényeztetést adjunk magunknak, például egy arcmasszázs formájában.

Mueffling szerint az emberek alábecsülik az arcmasszázs erejét, pedig sokat javíthatunk vele a bőrünk minőségén, ha naponta masszírozzuk. Ez tonizálja a bőrt, javítja a vérkeringést és csökkenti a finom ráncokat.

Mueffling azt javasolja, hogy használjuk a kedvenc eszközünket (például egy jáde arcrollert vagy gua sha-t) vagy egyszerűen a kezünkkel gyengéd, körkörös mozdulatokkal dolgozzuk be a bőrünkbe az arcolajat vagy hidratáló krémet

„Néhány perc elég ahhoz, hogy változást érjünk el, ha rendszeresen csináljuk.”

2. Ne hagyjuk ki a dupla tisztítást

„A francia nők nem érzik házimunkának a tisztálkodási rutint. Inkább úgy tekintenek rá, mint egy pihentető esti kényeztetésre maguknak. A dupla tisztítás nagyon sok nő számára vált szépségápolási rituálévá, főleg, hogy kezdik észrevenni, hogy a bőrük ettől ragyogóan néz ki”

– mondja Mueffling.

A tisztítást olajos tisztító vagy micellás víz száraz bőrre történő felvitelével kezdjük, hogy eltávolítsuk a sminket, a felesleges olajat és a szennyeződéseket. Az öblítés után használjunk gyengéd arclemosót, hogy megkezdjük a második tisztítást. Ekkor mélyebbre hatolhatunk a bőrbe, és letörölhetjük a maradék szennyeződéseket. Mueffling szerint a dupla tisztítás optimalizálja a bőr természetes regenerációs folyamatát, amely elsősorban alvás közben zajlik.

3. Bánjunk úgy a bőrünkkel, mint a kedvenc blúzunkkal

Mueffling a híres francia ragyogás egy részét a dupla tisztításnak és az arcmasszázsnak tulajdonítja, de ezek mellett a gyengéd bőrradírok használatát is ajánlja.

Mueffling is az arcfestékek és a bőrápoló összetevőket tartalmazó sminkhibridek híve.

„A francia nők néhány sminkelési trükkre támaszkodnak a ragyogás érdekében, de az igazi cél az, hogy úgy bánjunk a bőrünkkel, mint a kedvenc selyemblúzunkkal!”

Vagyis gyengéden és nagy gondossággal bánjunk vele.