guerlain

Méhlaboratóriumot alapított a Guerlain

Már tíz éve, hogy a luxuskozmetikum-márka elkötelezetten támogatja a méhek védelmét, ám most egy kifejezetten a méhek által termelt anyagok kutatására hoztak létre egy méhlaboratóriumot, ez lett a Guerlain BeeLab.


A természetet, a tudományt és a szépségápolást köti össze a Guerlain: a márka nagy erőfeszítéseket tesz a méhek megóvására, és a kozmetikumaikban is rendszeresen használják a mézet, melyet most tudományos útra terelnek a nemrég megnyitott BeeLabbel. Egyik leghíresebb arcápolási termékük, az Abeille Royale Advanced Youth Watery Oil már korábban is tartalmazta ezt az édes összetevőt, nemrég azonban még jobban felturbózták, így már polifenolokat, vitaminokat, nyomelemeket és ásványi savakat is tartalmaz. A méz nagy részét és a méhpempőt a védjegyüknek számító Ouessant-i fekete méhek állítják elő, ám előnyös tulajdonságaik miatt a megújult formulába távoli tájakról, Korzikáról, Görögországból és Finnországból is hoztak mézet. A Guerlain ígérete szerint a szer gazdag, mint egy olaj, erős, mint egy szérum és könnyű, mint a víz.

A három központtal rendelkező BeeLab három különböző célt tűzött ki. Egyrészt hivatott megfejteni a fekete méhek titkát: hogy mitől olyan különleges ez a faj a méheken belül, hogy élték túl a jégkorszakokat is, és hogyan lehetne megmenteni őket most, hogy számuk vészesen csökken. Másodsorban a méhek által előállított termékeket vizsgálják kémiai és gyógyszerészeti szempontból, végül pedig ezeknek az anyagoknak a bőr öregedési folyamatára gyakorolt hatását kutatják, és hogy hogyan állíthatják ezeket a bőr öngyógyító folyamatának szolgálatába.

GUERLAIN | Abeille Royale: The Bee Lab

A márka hosszútávú elköteleződését mutatja, hogy még a tavasszal Angelia Jolie pártfogásával egy Women for Bees nevű oktatási programot indítottak el, melynek keretein belül nőket tanítanak meg a méhészet fortélyaira.