Női lábak az indonéziai Bingin Beachen

7 lépés, hogy a lábak is tökéletesen felkészüljenek a nyárra

Nemcsak a medvék, hanem a barnulás és a szőrtelenítés is téli álmot alszik sokszor a téli hónapokban. Mivel újra kánikula köszöntött be a napokban, szükség van egy egyszerű, lépésről lépésre követhető útmutatóra arról, hogyan készítsük fel a lábainkat a nyárra.


1. Hámlasztás

A hónapok óta fedett bőr nem néz ki a legjobban. A lábak általában kicsit szárazak és fakók, az első lépés tehát az elhalt bőrrétegek lecsiszolása. Ez nem csak tiszta, sima felületet teremt, de segít felpezsdíteni a vérkeringést és megszabadulni a fakóságtól. Utóbbi azért alakul ki, mert az elhalt bőr nem tudja visszatükrözni a fényt, ezért minél előbb meg kell szabadulni tőle.

2. Száraz testkefe

Bár az előnyei fenomenálisak, sokan nem veszik a fáradtságot, hogy rendszeresen alkalmazzák. A száraz testkefe az egyik legjobb módja annak, hogy megszabaduljunk a narancsbőrtől.

A bokától felfelé, a szív irányába gyors mozdulatokkal végzett kefélés fokozza a vérkeringést és segíti a nyirokelvezetést. A beszorult folyadék kiemeli a narancsbőrt, és elnehezíti a lábakat, de a kefe napi kétszeri alkalmazása csökkenti a folyadékvisszatartást, és a méreganyagok távoznak.

3. Hidratálás

Ha sima és rugalmas lábakat szeretnénk, hidratálnunk kell, méghozzá rendszeresen. Ezt a lépést nem érdemes kihagyni. Érdemes kerülnünk az olajokat, mert megülnek a bőr tetején, és nem szívódnak be olyan jól, mint egy hidratáló krém.

4. Szőrtelenítés

A szőrtelenítéssel kapcsolatban az a helyzet, hogy az ember jellemzően néhány tábor egyikébe tartozik: lézer, epilálás, gyantázás vagy borotválás. A lézer drága lehet (bár a legjobb IPL szőrtelenítő készülékek sokkal pénztárca barátabbá teszik), az epilálás sokaknak túl fájdalmas, ahogy a gyantázás is. Így marad a borotválkozás, ami egyszerű, fájdalommentes és megfizethető.

5. Testkezelés

A cellulitisz elleni harc egyik lépése. Ne keverjük össze a finom, lágy masszázzsal, hiszen itt le kell jutni az alsóbb szintekre, hogy elérjük az idősebb zsírlerakódásokat. Ezzel lehetővé tesszük, hogy jobban átjárjuk a területet, ami viszont csökkenti a szövetekben lévő felesleges zsírt. Nemcsak a sziluettet tónusosítja, hanem meglehetősen okosan segít megszűrni az anyagcsere-hulladékot és kiöblíteni a méreganyagokat, így az emésztésed is javul.

6. Mozgás

Semmi sem készíti fel jobban a lábakat a nyárra, mint a testmozgás. Ma már egyre több olyan edzést találunk, amely kifejezetten a tónusnövelést célozza, legyen az balett vagy egy jó pilates, esetleg a futás.

7. Önbarnítás

Az egyik legnagyobb hiba, amit a nők nyáron elkövetnek a lábukkal kapcsolatban, az az önbarnítás, mert elkerülhetetlenül túl sötét lesz. Túl sokan követjük el ezt a hibát a nyár elején, amikor kétségbeesetten és túl gyorsan szeretnénk javítani a bőrünk kinézetén. Még akkor is, ha a legjobb önbarnítót használjuk, akkor is hihetetlenül óvatosnak kell lennünk.

(Marie Claire)

Nyitókép: Unsplash