Tom Ford 002 című könyv borítója

​Tom Ford könyvében a gyermeknevelésről és a Gucciról is vall​

A könyv leginkább egy visszatekintés szakmai sikereire, de magánéleti boldogságairól és mélypontjairól is olvashatunk. A frissen kiadott „napló" a Tom Ford 002 nevet kapta.A híres divattervező már régóta dolgozik az íráson, a munkafolyamatok nagy részét férjével is meg tudta még osztani. Richard Buckley, akivel 35 évig voltak együtt, idén szeptemberben hunyt el.

A kötetben szó esik az apaságról. Meglátása szerint ő egy nagyon jó szülő, és leginkább normális életet szeretne fiának nyújtani, távol a rivaldafénytől. Ezért is nem nagyon láthatóak róla képek sem újságokban, sem pedig a közösségi oldalakon.

„Reggel korán kelek, hogy reggelit készítsek neki, én viszem iskolába, minden este együtt vacsorázunk, tévézünk vagy játszunk. Nagyon hasonlítunk egymásra. Azt hiszem, jó apa vagyok. Hiszem, hogy a kapcsolatunk erősebb lesz most, hogy egyedülálló szülő vagyok."

— nyilatkozta a divatikon az apaságról.

Magánéleti titkainak megvillantása mellett szakmai karrierje állomásai előtt is tiszteleg. Állítása szerint, amikor betöltette a hatvanat, úgy döntött, hátratekint egy kicsit eddigi karrierjére. Ez meglátása szerint nagyon ritka a szakmán belül, hiszen egyik projektet követi a másik, nincs idő nosztalgiázni.

A gyönyörű könyvből nem maradhattak ki a különleges fotók sem, amiket egészen mostanáig még nem lathatott a nyilvánosság.

Ford tíz hosszú éven keresztül dolgozott a Guccinál. Az elvállást nagy traumaként élte meg. A vállalatnál szerzett először tapasztalatokat tervezés szinten is, és ott ismerte meg a bemutatók világát. Fájó szívvel hagyta ott a divatházat, szerencséjére viszont egy olyan ember vette át a stafétabotot, akire nagyon büszke, így egy kicsit könnyebb volt az elvállás. Alessandro Micheléről van szó, aki a cég századik évfordulójának az alkalmából egy vörös bársony nadrágkosztümöt is kifutóra vitt, amit Tom Ford korábbi munkái inspiráltak.

„Ezt találtam a legőszintébb bóknak. Azonnal megszerettem őt"

olvashatjuk Ford véleményét.

A könyv egy napló szerepét tölti be, hiszen Tom Ford minden felszínre törő érzelme megjelenik a lapokon:

„Amikor ezt a könyvet összeállítottam, először csodálkoztam rá mindarra, amit a márkámmal 15 év alatt felépítettem: egy nagyszerű fejezetet. És most kezdetét veheti a következő, ami, már biztosan tudom, hogy más lesz, tekintettel arra, ami a magánéletemben történt."

Lapozz bele a könyvbe:

Nyitókép: Instagram/tomford