Halle Bailey

Halle Bailey rasszista üzeneteket kap A kis hableány film miatt

Halle Bailey legközelebb A kis hableány élőszereplős filmben tűnik majd fel. Sokan ezzel kapcsolatban nemtetszésüket fejezték ki, hiszen bőrszíne nem igazodik az eredeti ábrázoláshoz. Rasszista kommentek hada érte ezért a színésznőt, ezzel szemben viszont pozitív reakciók is bőven érkeztek.


Amikor a Disney bemutatta az első előzetest a filmhez, azonnal számos rosszindulatú vélemény érkezett kommentben és különböző platformokról egyaránt. A 22 éves színésznőt nagyon sok rasszista megnyilvánulás érte és interneten kezdték zaklatni őt. Ezzel az üggyel kapcsolatban az Edition magazinnak adott egy interjút, melyben így nyilatkozott:

„A világ reakcióját látni határozottan sokkoló volt. De látni a babák reakcióit, az összes barna és fekete fiatal lányt, érzelmileg nagyon megérintett.”

A negatív kommentekkel szemben számos színes bőrű gyermeket nevelő szülő videókat osztott meg, melyekben a kicsik első reakciója látható az új Arielre. A megható felvételek mindegyikén a gyerekek mosolyogva észlelték, milyen bőrszíne van az életre kelt mesefigurának, és azt mondták, hogy aranyosnak és szépnek találják Halle Bailey karakterét.

A Variety is készített egy beszélgetést a film sztárjával, melyben ezt mondta a fiatal rajongók kedves megnyilvánulásairól:

„Úgy érzem, hogy álmodom. Hálás vagyok, és nem figyelek a negatívumokra. Úgy gondolom, hogy ez a szerep valami nálam nagyobb dolgot képvisel, és gyönyörű lesz. Annyira izgatott vagyok, hogy részese lehetek ennek.”

Nyitókép: Getty

Forrás: Independent