Johnny Depp a Puffins című animációs sorozat vörös szőnyeges bemutatóján a Római Filmfesztiválon 2021. október 17-én.

Megvédték a cannes-i filmfesztivált nyitó Johnny Depp-filmet

Thierry Fremaux, a cannes-i filmfesztivál igazgatója kommentálta a vitatott döntést, hogy Johnny Depp új filmje nyitja meg az idei rendezvényt.

Az idén május 16. és 27. között megrendezett cannes-i filmfesztivált nyitó Jeanne Du Barry XV. Lajos király szeretője, Jeanne Vaubernier történetét meséli el, a francia rendező, Maïwenn és Johnny Depp főszereplésével.

A májusi fesztivál előtt a Variety-nek adott interjújában Thierry Fremaux, a fesztivál igazgatója elmondta, nem tartja ellentmondásos lépésnek, hogy ezzel az alkotással indul az esemény.

„Egyáltalán nem tartom ellentmondásosnak Maïwenn filmjét, mert ha Johnny Deppet eltiltották volna a munkától, az más lenne, de nem ez a helyzet. Csak egy dolgot ismerünk, ez az igazságszolgáltatás, és szerintem megnyerte a jogi ügyet. De a film nem Johnny Deppről szól”

– fogalmazott.

A filmet 2022-ben forgatták, nagyjából akkor, amikor Depp és volt felesége, Amber Heard nagy port kavart pere zajlott.

Depp beperelte Heardot rágalmazásért a virginiai bíróságon, miszerint a nő hamisan azt állította Felszólaltam a szexuális erőszak ellen - és szembenéztem kultúránk haragjával. Ennek meg kell változnia című Washington Post közleményében 2018-ban, hogy a színész bántalmazta őt.

Az esküdtszék megállapította, hogy Heard mindhárom vádpontban rágalmazta Deppet, és 10 millió dollár kártérítést, valamint 5 millió dollár büntető kártérítést ítélt meg neki. Heardnek 2 millió dollár kártérítést ítéltek meg.

A Jeanne Du BarrybenDepp három év után tér vissza a filmvászonra, melyben a francia nyelvű királyát alakítja, a filmet rendező Maïwenn pedog a korabeli dráma címszereplőjét alakítja. A további szerepekben Benjamin Lavernhe, Melvil Poupaud, Pierre Richard, Pascal Greggory és India Hair lesznek láthatók.

A történet szerint a fiatal, kultúrára és élvezetekre éhes munkásosztálybeli Vaubernier intelligenciáját és vonzerejét arra használja, hogy a társadalmi ranglétrán egyenként feljebb lépjen.

„XV. Lajos király kedvencévé válik, aki – kurtizán státuszáról mit sem sejtve – rajta keresztül nyeri vissza életkedvét. Őrülten egymásba szeretnek. Minden illem és etikett ellenére Jeanne Versailles-ba költözik, ahol érkezése botrányt okoz az udvarban”

– olvasható a film leírásában.

Depp nem kapott szerepet nagy amerikai filmben azóta, hogy 2018-ban pert indított a Sun magazin ellen, amelyet elvesztett, miután egy brit bíróság úgy ítélte meg, hogy a bulvárlap „feleségverőként” való jellemzése „lényegében igaz”.