Harry Potter film jelenet

4 változtatás, ami tökéletesebbé tenné a Harry Potter filmeket

Noha a Harry Potter filmek továbbra is a rajongók kedvence, van néhány változtatás, amely szerintük is tökéletesebbé tehetné a sorozatot.


A mély érzelmeket kiváltó karakterektől a folyamatosan bővülő varázslat-univerzumáig sok minden teszi népszerűvé a Harry Potter filmeket. Bár az új kiegészítések, mint például az idei Fantasztikus állatok: Dumbledore titkai, bizonyítják népszerűségét és megőrzik örökségét, van néhány dolog a sorozatban, amin érdemes lenne némi finomítást eszközölni.

A gyilkos átok újragondolása

Az Avada Kedavra néven megismételt gyilkos átok a varázslóvilág egyik megbocsáthatatlan átka. Hatása magától értetődő, gyors és könnyű halált okoz áldozatának. Bár a varázslat a Harry Potter-univerzum legsötétebb és leghalálosabb varázslata, egyben az egyik legkönnyebben végrehajtható varázslat is.

Azonban a rajongók szerint sokkal izgalmasabb lenne, ha a gyilkos átkot megreformálnák, hiszen túl egyszerű és egyértelmű. Amint bemutatják, úgy tűnik, hogy minden gazember megállás nélkül használja. Ehelyett jó lenne, ha ez egy bonyolultabb, vagy egy több korlátozással rendelkező varázslat, lenne, mint a bárki számára szinte bármikor elérhető verziója.

Házak közötti különbségek

Annak ellenére, hogy bebizonyosodott, hogy a Mardekárosok sokszor hősiesek voltak, a ház továbbra is szerencsétlen hírnevét őrizte a filmek végéig. A legtöbb presztízs és kívánatosság a Griffendél-házat ruházta fel, mivel Harry legjobb barátai, mentorai és szövetségesei is ehhez a házhoz köthetők.

Egy rajongó örülne, ha ezek a háza közti erős különbségek és kivételezések megszűnnének. Szerinte a főszereplőket jobban el kellett volna oszlatni a házak között és a Mardekár-házának szüksége lett volna pár jó karakterre is.

A Minisztérium kiegészítése

A Mágiaügyi Minisztérium a súlyos helyzetek helytelen kezeléséről és a burjánzó korrupcióról ismert. Kormányzó hatóságként azonban továbbra is rendkívül fontos és hatalmi helyet foglal el a filmben. Így egy a mentális egészséggel foglalkozó részleg létrehozása kiváló kiegészítés lehetett volna.

Egy rajongó szerint a sorozatnak hasznára válhatott volna a minisztérium gyermekjóléti osztálya, amely képes foglalkozni a mugli szülöttekkel és a muglik által nevelt boszorkányokkal és varázslókkal. Ez kiszabadíthatta volna a Harryhez hasonló gyerekeket a bántalmazó és varázslatgyűlölő otthonokból.

Az utószó

Egy ilyen fantasztikusan felépített és fenomenálisan megírt filmsorozatnál a rajongók nagy elvárásokkal kezelték a befejezést. Sajnos sokak kritériumait nem teljesítette a film vége. Bár néhány rajongó élvezte a befejezést, mások vitatták a tökéletes lezárást és a tipikus ,,happy endet", ami sok népszerűtlen véleményt szült a Harry Potter-utószóval kapcsolatban.

Rajongók véleménye szerint izgalmasabb lett volna egy olyan befejezés, ami rögtön a csata után folytatódik és bemutatja, hogyan épül újjá a varázslóvilág, egy ilyen mértékű pusztítás után.

Nyitókép: Shutterstock

Forrás: Screenrant