Quentin Tarantino a 62. Annual Directors Guild Of America Awards díjátadón a Hyatt Regency Century Plazában 2010. január 30-án a kaliforniai Century Cityben

Ez Tarantino kedvenc feszült jelenete a filmjei közül

A rendező szerint tehetsége van ahhoz, hogy feszültséget teremtsen a vásznon.

A spanyol El País című lapnak nyilatkozva Quentin Tarantinót arról kérdezték, hogyan készíti a feszült jeleneteket, és egy kedvenc példát választott ki az életművéből.

A szóban forgó jelenet a 2010-es Becstelen brigantyk című film elején játszódik, és a Christoph Waltz által alakított náci Hans Landa egy tanyára látogat, ahol szerinte zsidók laknak.

Arra a kérdésre, hogy mi a kedvenc feszült pillanata, Tarantinoa következőt válaszolta:

„A filmjeimben? A Becstelen brigantyk elején a tanyán történtek. Amikor a náci tiszt, Hans Landa beszélget a farm tulajdonosával, aki zsidókat rejteget a pincéjében.”

A rendező az interjúban arról is beszélt, hogyan kell feszültséget teremteni az ilyen jelenetekben:

„Nem tudom, hogyan magyarázzam meg. Van hozzá tehetségem. Nekem könnyű megteremteni azokat a helyzeteket, amikor a szereplők elkezdenek beszélgetni, a dolgok a helyükre kerülnek, és jön a csúcspont. Dobsz egy labdát a színészeknek, és ők elkapják.”

A múlt hónapban olyan hírek láttak napvilágot, melyek szerint Tarantino az utolsó filmje bejelentésének küszöbén áll. Az A filmkritikus címet viselő film állítólag a hetvenes években játszódik majd, és női főszereplője lesz.

A rendező többször is elmondta, hogy 10 film bemutatása után, 60 éves kora körül szándékozik visszavonulni. A most 60 éves Tarantino 2019-ben jelentette meg kilencedik filmjét, a hatvanas években játszódó Volt egyszer egy Hollywood...című alkotást.