Meghosszabbították a budapesti LEGO kiállítást

Meghosszabbították a budapesti LEGO kiállítást

Meghosszabbított nyitva tartással, február 28-ig látható a The Art of the Brick című kiállítás a belvárosi Komplexben.

Az óriási érdeklődésre való tekintettel a szervezők úgy döntöttek, hogy két hónappal meghosszabbítják a LEGO-kiállítás nyitva tartását, írja az Artnews.

Az óriási érdeklődésre való tekintettel a szervezők úgy döntöttek, hogy meghosszabbítják a nyitva tartást.

Oláh Zsuzsanna, az Event Europe Kft. kommunikációs és marketingigazgatója elmondta, céljuk, hogy a családoknak, baráti társaságoknak, iskolai csoportoknak olyan élményprogramot biztosítsanak, ahol a klasszikus és modern művészet ötvözetét, valamint a kézzel alkotás világát tegyük elérhetővé.

„A művészet és a játék találkozása nem kezdődhet elég korán: az edukációval a fiatalabb korosztályt is megcéloztuk, éppen ezért a téli szünetre meghosszabbított kiállítással nekik és a családjuknak is kedvezni szeretnénk, valamint az ünnepek alatt számos különleges akcióval készülünk.”

A The Art of the Brick Nathan Sawaya LEGO-kreációit mutatja be, aki egymillió építőkockát felhasználva több mint 100 műalkotást hozott létre.

Sawaya egyedi háromdimenziós szobrokat és nagyméretű mozaikokat épít népszerű hétköznapi tárgyakból, de a legtöbben LEGO építőkockákkal végzett munkáiról ismerik.

A kiállításon az egyszerű almától elkezdve a világ leghíresebb remekműveinek újragondolt változatáig, például Michelangelo Dávidjáig, Van Gogh Csillagos Éj , vagy éppen Leonardo da Vinci Mona Lisa című alkotásáig minden látható.