Nő szomorúan ül az ágy szélén a földön

3 meglepő jel, hogy boldogtalan életet élsz

Bár úgy tűnhet, hogy a boldogtalanságot egyszerű felismerni, ez nem így van. Sajnos vannak olyan rejtett jelei, amik akár csak több tíz év múltán lesz nyilvánvaló. Az ilyen típusú boldogtalanság pedig éveken át a tudtunk nélkül rombol minket.


Szerencsére azért vannak olyan rejtett jelei, amiket könnyedén felismerhetünk, ha tudunk róluk és elkezdhetjük a változás folyamatát elindítani. De lássuk, mik azok a rejtett jelek, amik boldogtalanságra utalnak.

Düh

Az erős és hosszú ideig fennálló düh érzése egy komoly jelzés arra, hogy boldogtalan vagy. Nem az átmeneti és csak néha felbukkanó dühösségre gondolunk, hanem arra a fajtára, ami állandóan jelen van a mindennapokban is. Ilyenkor a boldogtalan illető hajlamos a dühét és a haragját szerettein levezetni, egyfajta boksz zsákként használva őket.

Ha viszont békében vagy önmagaddal, azzal, aki vagy, akkor elégedett leszel az életeddel is. Ez az erős düh akkor jelentkezhet, ha saját magaddal nem vagy megelégedve és a végletekig viszed az önkritikát. Ha felismered ezt magadban, akkor lassíts kicsit a tempódon és tudatosan vizsgáld meg a problémát.

Ítélkezés

Az önutálat mások kemény kritikájaként jelentkezik. Ha túlságosan ítélkezel az emberek és a világ fölött, akkor igazság szerint saját magaddal nem vagy kibékülve, ami boldogtalanságra utal.

Ilyenkor az ítéleteink és kritikánk elsősorban a közeli hozzátartozóinkra irányul, de előfordulhat, hogy megcélzunk vele barátokat, ismerősöket, vagy akár munkatársakat is. Ha nem tudsz hosszú barátságokat kötni, hamar elveszíted barátaidat, kapcsolataidat, akkor érdemes ezen az opción elgondolkozni.

Kell a megerősítés

Időnként mindannyiunknak szüksége lehet mások megerősítésére, véleményére, segítségére. Azonban van egy egészséges mértéke ennek, amit már átlépve inkább beszélhetünk erős önbizalomhiányról, ami boldogtalanságra utal.

Ha pedig már megszokássá válik, hogy a saját véleményed helyett másokét kérd ki és aszerint élj, akkor az egy biztos jele a boldogtalanságodnak. Ha ezt tapasztalod magadon és felismered, akkor érdemes egy belső utazást tartani. Ismerd meg jobban önmagad és ráfogsz jönni, hogy a saját véleményed elég kell legyen, bármilyen kérdésről is legyen szó.