Ellie Goldstein

​A sokszínűség elfogadásának új mérföldköve: itt az első Down-szindrómás Barbie baba

Ellie Goldstein modell népszerűsíti az első Down-szindrómás Barbie-babát.


Ellie az Instagramon azt írta:

Amikor megláttam a babát, elöntöttek az érzelmek és büszke voltam. Sokat jelent számomra, hogy a gyerekek a baba által megtanulhatják, hogy mindenki más. Büszke vagyok arra, hogy a Barbie engem választott, hogy megmutassa a babákat a világnak. Fontos, hogy az emberek több hozzám hasonló embert lássanak.

A Glamour cikke szerint az új Barbie-baba az amerikai National Down Syndrome Society (NDSS) társasággal együttműködve jött létre, akik tanácsot adtak, hogyan lehet „pontosan ábrázolni egy Down-szindrómás személyt" és „ünnepelni a Down-szindrómás közösséget − a Barbie ruházatán, kiegészítőin és csomagolásán keresztül".

A sajtóközlemény szerint az új Barbie „kerekebb idomú, kisebb fülekkel és lapos orrhíddal, míg a szemei mandula alakúak. A baba tenyere egy keresztvonalat is tartalmaz, ami a Down-szindrómásoknál gyakran előforduló jellegzetesség".

Megtiszteltetés volt a Barbie-val együtt dolgozni a Down-szindrómás Barbie babán. Sokat jelent ez a közösségünknek, akik most először játszhatnak egy olyan Barbie-babával, amely úgy néz ki, mint ők. Ez a Barbie arra emlékeztet, hogy soha nem szabad alábecsülnünk a reprezentáció erejét

− mondta Kandi Pickard, az NDSS elnöke és vezérigazgatója.

Ellie Goldstein reméli, hogy továbbra is példakép lehet mások számára, megmutatva, hogy a Down-szindrómások is bekerülhetnek ebbe az iparágba, és hogy a divatmárkák más fogyatékkal élő modellekkel is dolgoznak. Így nyilatkozott:

Úgy tűnik, hogy az iparág egyre többet dolgozik fogyatékkal élő modellekkel, de még mindig messze vagyunk attól, hogy hozzám hasonló modelleket lássunk.

Az új Barbie babával egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy a fogyatékkal élő nők mindenhol képviselve legyenek.

Nyitókép: Lia Toby/WireImage