Fa kockákon arcok rajzolva, kéz fogja

3 egyszerű trükk, amikkel azonnal javíthatsz a hangulatodon

Számtalan dolog miatt változhat a hangulatunk egy nap alatt többször is. Elkerülhetetlen és teljesen emberi dolog reagálni a körülöttünk lévő történésekre, ami megnehezíti az érzelmeink fölötti irányítást. Vannak azonban olyan gyakorlatok, amelyek segíthetnek javítani a hangulatunkon.


Fogadd el az érzéseidet

Az első és legfontosabb lépés, hogy elfogadjuk az érzéseinket és felhagyjunk a saját magunkon történő ítélkezéssel. Ne legyél kegyetlen se kritikus a saját érzelmeiddel szemben csak azért, mert vannak.

Hagyd az érzéseidet kibontakozni és csak lenni ahelyett, hogy tűzként kezelnéd, amit azonnal el kell oltani.

Ha épp rossz passzban vagyunk és úgy érezzük, hogy sokat szenvedünk, akkor próbáljunk meg arra gondolni, hogy ezzel az érzéssel nem vagyunk egyedül. A világon nincs egy olyan ember sem, aki élete során legalább egyszer ne érezte volna magát hasonlóan.

Ezeket az érzéseket próbáljuk meg egy szélesebb emberi tapasztalat részeként felfogni, ne pedig büntetésként. Bánj magaddal úgy, amikor elfog a letargia, ahogyan egy barátoddal bánnál, amikor hasonló helyzetbe kerül.

Mindfulness gyakorlása

A mindfulness, azaz a tudatos jelenlét gyakorlása segít a stressz és az agyalás hátrányainak megszüntetésében. Ez nem egy csodaszer, azonban a gyakorlásával bizonyítottan javulhat az életminőség.

A mindfulness gyakorlása hatékony módja lehet annak, hogy ne ragaszkodjunk túlságosan minden egyes elmúló érzéshez, ami az utunkba kerül.

Gyakorolható meditáción keresztül, de ez is olyan dolog, amellyel a nap folyamán bizonyos pillanatokban kapcsolatba léphetünk. Míg a légzésre vagy a kiszámítható, ismétlődő cselekvésekre összpontosítunk, hagyjuk, hogy gondolataink és érzéseink ítélkezés nélkül jöjjenek és menjenek.

Hála gyakorlat

Elcsépeltnek és klisésnek hangozhat a hálagyakorlat, azonban ez is egy olyan egyszerű és a mindennapok rutinjába könnyen beépíthető cselekedet, amely testi és lelki egészségünkre egyaránt kitűnő hatással van.

Kutatások folyamatosan bizonyítják, hogy ha időt és energiát szánunk arra, hogy arra összpontosítsunk, amiért hálásak vagyunk az életben, az egy hatékony módja annak, hogy boldogabbnak és elégedettebbnek érezzük magunkat.

Több módon is elvégezheted ezt a gyakorlatot. Akár meditációval végig veszed naponta, hogy mikért is vagy hálás, vagy papírra veted minden nap, a végeredmény ugyan úgy egy kiegyensúlyozottabb, jobb mentális állapot lesz.