Bőrdzsekis férfi autó előtt

4 ok, amiért a jó lányok a rossz fiúkra buknak

Többről van szó, mint az ellentétek vonzásáról.

Sokszor vehetjük észre azt a jelenséget, hogy a „rossz fiúk” és a „jó lányok” természetes módon vonzzák egymást. Ez a fajta kapcsolat lehet a legönpusztítóbb típus, melynek több oka is van.

Gyakori tévhit, hogy a „rossz fiú” valahogy manipulálja a „jó lányt”, és egy fiktív (ezért vonzó) randikapcsolatot hoz létre.
Hacsak nem gondolkodik el azon, miért is keresi az ilyen típusú fiúkat, gyakran talán nem is tudatosul benne ez az igény, hogy egy tőle eltérő személyiségű emberrel legyen kapcsolatban. Íme négy ok, amiért a jó lányok annyira megszállottan szeretik a rossz fiúkat:

1. Meg akarja javítani

Sok nő olyan családból származik, ahol az apa érzelmileg elérhetetlen volt számukra. Ez lehet egy válás miatt, vagy mert az apa fizikailag jelen volt, érzelmileg azonban nem igazán volt elérhető gyereke számára. Ebben a helyzetben a nő megpróbálja újra megteremteni ugyanazt a távolságtartó kapcsolatot a saját életében, hogy „helyrehozza” az érzelmi távolságot.

2. Valaki, aki ismerős

Mindenki vonzódik az ismerős személyiségtípusokhoz, még akkor is, ha azok nem pozitív típusok. Azok a nők, akiknek az apja „rossz fiú” volt, lehet, hogy pontosan ugyanezekhez az érzelmi vonásokhoz és tulajdonságokhoz fognak vonzódni a saját partnerükben.

3. Valami újat akar

Néhány nő számára nagy vonzerőt jelent olyan társat választani, aki a teljes ellentéte, és aki változatosságot, új kalandot és akár egy kis kockázatot is kínál. A nők azonban gyakran nem értik meg, hogy a kockázatvállalás nem valami alaposan átgondolt dolog, és idővel a kockázat egyre nagyobb lesz, a kaland pedig egyre stresszesebbé és rombolóbbá válik.

4. Meg akarja menteni

Az utolsó kérdés, ami sok „jó lányt” arra késztet, hogy kapcsolatba lépjen a vadabb srácokkal, annak a vágya, hogy megmentse. A valóságban egy személyiség megváltoztatása lehetetlen, hacsak a másik fél nem ismeri fel a problémát, és nem akar őszintén változtatni, hogy a kapcsolat egészséges maradjon.

(YourTango)

Nyitókép: Shutterstock