Vidám pár a szabadban

5 dolog, ami megöli a kémiát egy párkapcsolatban

Egy kapcsolat kezdete hihetetlenül mámorító, de mit teszünk, ha az izgalom elmúlik, és valami megöli a kettőnk közötti kémiát? Hogyan hozható vissza a kémia a párkapcsolatunkba? Itt az ideje, hogy megvizsgáljuk, miért szűnt meg, és hogyan hozható vissza a kémia. Íme, öt dolog, ami csökkentheti a kémiát.

1. Az érzelmi intimitás hiánya

Ha nem tudunk a partnerünkkel beszélni az érzéseinkről, és nem tudjuk megosztani a sebezhetőségünket, a kémia nem fog kitartani a kapcsolat romantikus szakaszán túl. A romantikus kapcsolatunknak biztonságos térnek kell lennie számunkra, ahol felfedhetjük valódi énünket a partnerünk előtt, és kifejezhetjük a vágyainkat és igényeinket.

Szánjunk időt arra, hogy tisztázzuk a múltbeli megoldatlan konfliktusokat. Igyekezzünk az énközlést használni, és inkább beszéljünk a saját tapasztalatainkról, minthogy a partnerünk viselkedésére mutogassunk. Hozzunk létre egy bocsánatkérési gyakorlatot, és ügyeljünk arra, hogy a megbocsátás rendszeres rituálé legyen köztünk.

2. Rutin

A rutin a szenvedély halála lehet. A munka, a rendszeres házimunka és a mindennapi élet minden más stresszhelyzete között könnyebbnek találhatjuk, ha csak a tévé elé roskadva pihenünk, amíg el nem alszunk, és másnap újra kezdhetjük az egészet.

A tervezett spontaneitás és a rendszeres randevú esték segíthetnek kitörni a monotonitásból. Ha időt szakítunk egymásra a másikkal, elkötelezettek leszünk a kapcsolatunk iránt, és kikerülhetünk a robotpilóta üzemmódból

3. Egymás érintésének kerülése

A párok jellemzően annál kevesebbet érnek egymáshoz, minél tovább vannak együtt, és ez idővel ronthatja a kémiát. A rendszeres érintés, legyen szó kézfogásról, közös lábmasszázsról vagy csókolózásról, oxitocint vált ki az agyban, és segít erősebb érzelmi köteléket teremteni köztünk, ami átcsaphat fizikai izgalomba.

Hátmasszázs, lábmasszázs, vállmasszázs, ezek mind-mind többre vezethetnek, ha az együtt töltött idő részévé válnak. Az érintés kötődéshez vezet, ami teret ad a további érintéseknek. Éppen ezért tegyük a szeretetteljes érintést minden együtt töltött nap részévé.

4. A megbecsülés és a hála kimutatásának elmulasztása

Amikor azon kapjuk magunkat, hogy a partnerünk felett ítélkezünk, a kritikát vagy az ítélkezést tartalmazó gondolatokat váltsuk át a megbecsülés és a hála gondolataira. Ha elismerőek vagyunk, jobban fogjuk érezni magunkat, és kedvet kapunk a több kapcsolathoz. Kerüljük a házimunkáról, a munkáról vagy a kapcsolati kérdésekről való beszélgetést a hálószobában. Ehelyett minden este, mielőtt lekapcsolnánk a villanyt, osszunk meg egymással kapcsolatban 5 dolgot, amiért hálásak vagyunk egymásnak.

5. Az egymás iránti kíváncsiság hiánya 


Az unalomhoz hozzátartozik, hogy azt képzeljük, már tudjuk, mit gondol a partnerünk, vagy hogyan reagálhat. Ha elvesztettük a kíváncsiságot a másikkal kapcsolatban, akkor feltételezésekbe bocsátkozunk, ami pedig mindenféle félreértéshez és még több konfliktushoz vezethet. A kíváncsiság vonzó tulajdonság. Ha kíváncsiak vagyunk a partnerünkre, jobban vonzódunk hozzá, és mi is vonzóbbak leszünk a számára.

Kísérletezzünk új módszerekkel, hogy örömet szerezzünk egymásnak. Tekintsünk a szexre például úgy, mint egy lehetőségre, hogy idővel jobban megismerjük a másikat. Ha kíváncsiak maradunk a hálószobában, nem fogunk rutinba esni.

(Yourtango)

Nyitókép: Unsplash