Fiatal, mosolygó pár a tengerparton

Ez a 2 személyiségtípus a legkompatibilisebb

Az emberek olyan romantikus partnereket választanak, akik hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, mint ők maguk.

Egy több mint 1000 ember bevonásával készült tanulmány, melyben az embereket jelenlegi és volt partnereikről kérdezték, megállapította, hogy az emberek hasonló személyiséget, intelligenciaszintet és iskolai végzettséget választanak, ha párkapcsolatról van szó. A leginkább összeegyeztethető személyiségtípusok tehát a hasonló személyiségek.

Ami a fizikai tulajdonságokat illeti, úgy tűnik, az embereknek szintén van egy típusuk. Például azoknak a nőknek, akik a vonzó, domináns, férfias férfiakat kedvelik, általában olyan volt partnereik vannak, akik azonos profillal rendelkeznek.

A következtetések egy olyan tanulmányból származnak, amelyben az embereket jelenlegi és volt partnereikről kérdezték.
Az eredmények azt mutatták, hogy az emberek olyan partnereket választanak, akik sok mindenben hasonlítanak önmagukra.

Az eredmények azt mutatták, hogy az emberek olyan partnereket választanak, akik sok mindenben hasonlítanak önmagukra.

Dr. Paul Eastwick, a tanulmány első szerzője elmondta, az embereknek van egy típusa, amelyhez vonzódnak, de ez néha a személyes kívánatosságot tükrözi, néha pedig azt, hogy hol élünk. Hozzátette, a volt partnerek közötti hasonlóságok egy része annak köszönhető, hogy ugyanazon a területen nőttek fel:

„Egy másik tanulmányban több száz, az Egyesült Államok iskoláiból kiválasztott fiatal felnőtt volt partnereit vizsgálták. Egy adott személy volt párjai hajlamosak voltak nagyon hasonlóak lenni olyan változók tekintetében, mint az iskolázottság, a vallásosság és az intelligencia, de ez a fajta hasonlóság teljes mértékben annak az iskolának volt köszönhető, ahová az emberek jártak. A helyi iskolai környezetükön belül az emberek sem nagyobb, sem kisebb valószínűséggel nem választottak művelt, intelligens vagy vallásos partnert.”

A földrajzi fekvés azonban nem adhat teljes magyarázatot arra, hogy a madarak miért járnak együtt, az emberek mindig valami hasonlót keresnek.

A tanulmány határozottan cáfolja azt a közkeletű nézetet, hogy az ellentétek vonzzák egymást.

Nyitókép: Shutterstock