Vilmos és Harry hercegek, valamint Katalin hercegné a Nemzetközösségi játékokon

Szakértő elemezte Vilmos és Harry herceg testbeszédét — ez derült ki

Harry és Vilmos herceg kapcsolatát a legjobb indulattal sem lehet feszültségmentesnek nevezni. Nem úgy, mint nyolc évvel ezelőtt, amikor még egymás mellett ültek a Nemzetközösségi játékokon. Idén ismét megrendezésre kerül a verseny, ami egy kis nosztalgiázásra késztetett egy testbeszédszakértőt.


A 2014-es játékok ideje alatt Vilmos herceg mellett felesége, Katalin hercegné ült, így a két testvér nem közvetlenül egymás oldalán foglalt helyet. Ennek ellenére az akkor rögzített fotókon jól látszik a testbeszédükből, hogy nagyon közel álltak egymáshoz, így mindig odahajoltak a másikhoz. Judi James — testbeszédszakértő — így elemezte a képeket:

„Amikor emberek ülnek közöttük, a hegyes, tükrös dőlésszög, amit Harry és Vilmos végeznek, hogy lehetővé tegyék maguknak a közelséget és a meghittebb beszélgetést, azt sugallja, hogy boldogabbak lennének, ha együtt ülnének és játékos szórakozást folytatnának.”
Vilmos \u00e9s Harry hercegek, valamint Katalin hercegn\u00e9 a Nemzetk\u00f6z\u00f6ss\u00e9gi j\u00e1t\u00e9kokon

Fotó: Getty

Katalin hercegné jelenléte azonban nem zavarta a testvéri dinamikát, hiszen hárman együtt egy nagyon erős csapatot alkottak. James azt is megjegyezte, hogy Harry sokkal több derűs pillanatot, valamint őszinte mosolyt szerzett sógornőjének, mint a fivérének. Abban az időben a sussexi herceg egyfajta komikus karakterként tűnt fel.

Derűs viselkedésével képes volt szórakoztatóbbá tenni a királyi alkalmakat, hiszen bátyja merevségét egy kicsit fellazította, a tudatosan összeszedett és stabil karakternek mutatott Katalint pedig rendszeresen ki tudta zökkenteni a szerepéből. Mindezzel emberközelibb képet mutatott az uralkodó családról.

Összehasonlítva az akkori fotókat azokkal a felvételekkel, melyek mostanában — a heves vitákat, valamint a kilépést követően — készültek, James megállapította, hogy tisztán láthatók voltak az egykori kapcsolat előnyei, melyek két-, de sokkal inkább háromoldalúak voltak. A feszültség viszont feltehetően már akkor is jelen volt a családban.

„Naivitás lenne azt állítani, hogy nem voltak már akkor is valamiféle sérelmek vagy versengő viselkedésformák, de nagyon úgy tűnik, hogy a kapcsolatuk előnyei egyértelműen felülmúlták ezeket"

— olvashatjuk a Marie Claire cikkében a szakértő véleményét.

Nyitókép: Getty