Buenos Aires

5 csodálatos és piszok olcsó úti cél, hogy sokat utaznánk kevésből

Utazásszervezésnél az egyik legnehezebb rész a legolcsóbb opciók megtalálása. Legegyszerűbben éttermeken, valamint programokon lehet spórolni, viszont magán az célállmáson nagyon nehéz, kivéve a következő helyszíneken, ahova jelenleg szinte ingyen lehet eljutni.


Alentejo

Portugália partvidéki városait már több éve anyagilag az egyik leginkább megérő úti célnak tekintik, viszont Alentejo meglehetősen kevés visszhangot kap. Csodálatos tengerpartjain naphosszat lehet pihenni és strandolni. Területén rengeteg természetvédelmi övezet található, így nem rontja el a kilátást egy szállodakomplexum sem. Az ott üzemelő éttermekben nem ritka, hogy a vendégek 13 fontért — vagyis nagyjából 5 ezer forintért — kapnak egy két fogásos ebédet, valamint bort. A kávézókban és a kempingekben szintén nem drága az élet, egyes szálláshelyeken pedig ingyenes a spa, valamint a medence használata is.

Fokváros

Afrika legdélibb részén igazán olcsón lehet élvezni a nyaralást. Az ismert borvidékeken termelt italok ár-érték arányukról híresek, a kóstolókkal egybekötött bemutatókon pedig akár 3 fontért is részt lehet venni, amely nagyjából 1500 forintnak felel meg. A szállások száz fontnál nagyon ritkán drágábbak, a reggeli órákban pedig szinte ingyen osztogatják a kávét.

Vilnius

2019-es adatok szerint Litvánia fővárosa volt a legolcsóbb turista csalogató település egész Európában. Kocsmakultúráját a rengeteg vendéglátóhelyén érdemes megtapasztalni, ahol baráti a környezet, az italok finomak és sokszor nagyon olcsók is. Az éjszakai élet mellett a nappali csodákra is megéri időt szakítani, az UNESCO világörökség részét képző óvárosban ugyanis megcsodálhatók a gótikus, a reneszánsz és a barokk építészet remekművei is.

Buenos Aires

Az elmúlt két év nem hozott sok szerencsét Argentínának, ugyanis a világjárvány és a háborús helyzetek nagyon lecsökkentették a peso értékét, ennek viszont az utazók látják hasznát. Buenos Aires messze földön ismert hangulatát jelenleg nagyon olcsón lehet megközelíteni, az utazás alatt pedig a mindennapi éttermi étkezés se gyötörheti meg igazán a látogatók pénztárcáját.

Yucatán-félsziget

Csupán egy tévhit, hogy a gazdag emberek úti célja ez a terület, hiszen 3 ezer forintért is fel lehet szállni egy kompra, és megtekinthető az a filmbe illő jelenetet, amikor a flamingók ébredeznek napkeltekor. A látvány miatt biztosan megéri utazást tervezni oda, mely során a gasztronómiát sem szabad elhanyagolni, ugyanis a helyiek olyan egzotikus ételekhez szoktak, melyeket mindenkinek meg kell tapasztalni.