Szállodai szoba ágyán fekvő fiatal pár

Új szállodai trend segít az alvással küzdőknek

A Google Trends múlt héten közzétett adatai szerint idén világszerte többen kerestek rá az alvásra, mint valaha. A lefekvési szokások és alvási pozíciók mellett arra keresték a legtöbben a választ, hogy miért fáradtak állandóan – ez a kérdés a Google szerint júniusban érte el a csúcsot.


Úgy tűnik, sokakat elkerül a pihentető alvás, ami új típusú utazást eredményezett a közelmúltban. A szállodák és wellness-üdülőhelyek alvásturisztikai programokat indítanak, amelyek túlmutatnak a kényelmes ágyneműkön és sötétítő függönyökön.

Íme, 6 olyan hely, amely mindent megtesz azért, hogy az utazók jól aludhassanak.

1. Zedwell Hotel, London

Azok számára, aki teljesen ki szeretnének kapcsolni, a londoni Zedwell két szállodája minimalista szobákat kínál, amelyekben nincsenek zavaró tényezők, mint tévé, telefon, sőt még ablakok sem.

A rendetlenségtől mentes esztétika természetes tölgyfát és hangulatvilágítást foglal magában, a szobák pedig hangszigeteléssel és tisztított levegővel rendelkeznek.

2. Six Senses Laamu, Maldív-szigetek

Az alváshiányos vendégek a Six Senses Laamuban 3-10 napos alvás-wellness programon vehetnek részt. Minden egyes tartózkodáshoz alváskövetés, wellness-szűrések, spa kezelések, meditációs vagy légzőgyakorlatok és táplálkozási tanácsadás tartozik a szálloda honlapja szerint.

Emellett a vendégek jóga- és ayurvédikus kezeléseken vehetnek részt, valamint a Timeshifter alkalmazást is igénybe vehetik, amely a jetlag csökkentésében segít.

Az alváscsomagok többek között a Svájcban, a Fidzsi-szigeteken, Indiában, Törökországban és Thaiföldön található Six Senses üdülőhelyeken is elérhetők.

3. Park Hyatt, New York

A Park Hyatt nemrég frissítette három Sleep Suite nevű lakosztályát a Bryte Balance intelligens ágyak legújabb verziójával.
A matrac hangokat játszik le és finom mozgással altatja el a vendégeket. Ébredéskor az ágy 15 perc alatt fokozatosan mozogni kezd, hogy lassan és csendben ébressze fel a benne alvót. A matracon belül egy mesterséges intelligencia párnákból álló mátrix alkalmazkodik a testmozgásokhoz, hogy valós időben enyhítse a nyomást.

A lakosztályokhoz diffúzor és relaxáló illóolajkeverék is tartozik, valamint a szálloda szerint különböző, alvással kapcsolatos könyvek gyűjteménye.

4. The Cadogan, London

A Cadogan Malminder Gill alvásszakértővel és hipnoterapeutával együttműködve kínálja Sleep Concierge nevű szolgáltatását, amely egy Grill által rögzített meditációt, párna menüt, súlyozott takarót, lefekvés előtti teakeveréket és illatos párna permetet tartalmaz.

Extra segítségért a vendégek a szálloda honlapja szerint foglalhatnak egy ülést Gillnél, hogy a szobán belüli egyéni alvássegítésben részesüljenek.

5. Carillon Miami Wellness Resort, Miami

A Miami Beach óceánparti szobáiból ez az üdülőhely az alvás wellnessének technológiai megközelítését alkalmazza vibrációs és hangterápiával, amely alapvető powernapot, azaz villám szundítást biztosít, még a legelfoglaltabb elmék számára is, a szálloda honlapja szerint.

Amellett, hogy ez a szálloda is Bryte Balance matracokkal rendelkezik, az üdülőhely szolgáltatásai közé tartozik a hipnózis, valamint a sós vizes fürdőterápia, amely lehetővé teszi a vendégek számára, hogy 360 kiló Epsom-sóval töltött vízben merüljenek el. Emellett egy Somadome futurisztikus meditációs kapszula is segít a kikapcsolódásban, mely a színeket és a hangokat kombináló, technológiai alapú, fedéllel ellátott készülék.

6. Sha Wellness Clinic, Alicante, Spanyolország

Dr. Vicente Mera alvásgyógyász szakember segítségével a luxusszálloda és wellnessklinika vendégei részt vehetnek az alvásgyógyászati programban, amely alváskonzultációt, éjszakai poligráfot, folyamatos pozitív légúti nyomás, azaz CPAP- vizsgálatot, valamint alvás- és nappali mutatókat, például a nyugalmi pulzusszámot és a szívritmus-variabilitást mérő teszteket foglal magában.

Emellett minden vendég számára egyéni wellness-tervet állítanak össze, amely stresszkezelő foglalkozásokat és hidroterápiát tartalmaz.

(CNBC)

Nyitókép: Shutterstock