Kötelező lesz az amerikai tőzsdei cégekben nőket és alulreprezentált kisebbségi csoportok tagjait felvenni

Kötelező lesz az amerikai tőzsdei cégekben nőket és alulreprezentált kisebbségi csoportok tagjait felvenni


Egy női és egy „alulreprezentált" kisebbségi csoport tagjának kell lennie a vezetőnek.

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet elfogadta a Nasdaq azon javaslatát, miszerint a náluk jegyzett vállalatok vezetésében növelni kell a sokszínűséget, írja a CNN. A javaslat szerint minden Nasdaq-tőzsdén jegyzett vállalatnak legalább két különböző igazgatója kell, hogy legyen, egyikük nő, míg a másik egy „alulreprezentált" kisebbségi csoport tagja, beleértve a feketéket, a latinókat és az LMBTQ+ közösség tagjait. Azoknak a vállalatoknak, amelyeknek nincs legalább két különböző igazgatója, írásban meg kell indokolniuk azt. A tőzsdén lévő kisebb vagy külföldi vállalatok esetében két női igazgatóval is eleget tudnak tenni az új szabálynak, teszi hozzá a lap.

A vállalatoknak egy éven belül nyilvánosan is közzé kell tenniük vezetőségük sokszínűségi statisztikáit, és két éven belül legalább egy, négy-öt éven belül pedig kettő vezetővel kell rendelkezniük a fent említettekből, a vállalat méretétől és tőzsdei szintjétől függően.

„Ezek a szabályok lehetővé teszik a befektetők számára, hogy jobban megértsék a Nasdaq által jegyzett társaságok igazgatótanácsi sokszínűségét, miközben biztosítják, hogy ezek a vállalatok rugalmasan tudják meghozni a részvényeseiket leginkább kiszolgáló döntéseket"

– mondta Gary Gensler, a Értékpapír- és Tőzsdebizottság elnöke.

A Nasdaq először decemberben vázolta fel a vezetőségek sokszínűségére vonatkozó szabályait annak részeként, hogy „az inkluzív növekedést és a jólétet kívánja támogatni az erősebb gazdaságok megteremtése érdekében".

A staisztikák szerint a fehér nők és a kisebbségek az Amerikai Egyesült Államok ötszáz legnagyobb árbevételű nyílt részvénytársaságát magában foglaló Fortune 500 igazgatóságának 38,3 százalékát tették ki 2020 -ban, szemben a 2018 -as 34 százalékkal.